Ga direct naar inhoud

Fietsen huren op Tiengemeten

Wil je op de fiets het eiland Tiengemeten verkennen? Je kunt fietsen huren bij het Bezoekerscentrum op het eiland.

Je eigen fiets meenemen naar Tiengemeten? I.v.m. onderhoudswerkzaamheden aan de veerstoep op Tiengemeten kan het zijn dat je niet met de grote reguliere pont (max. 180 personen) vaart maar met de kleine pont (max 15 personen). Dit is afhankelijk van de waterstanden in het Haringvliet. De schipper zal dit voor vertrek aangeven. Om die reden is het tijdelijk niet mogelijk om o.a. fietsen, kinderwagens en scootmobielen mee te nemen op de kleine pont naar het eiland Tiengemeten.

Fietsen op Tiengemeten

Tijdens de openingstijden van het Bezoekerscentrum kun je hier terecht voor het huren van een fiets. 

Ben je lid van Natuurmonumenten dan krijg je korting op de fietshuur, dus in dat geval: neem je ledenpas mee!

Er zijn verschillende soorten fietsen (geen elektrische of bakfietsen) te huur:

  • Tandem: lid € 10,50 en niet-lid € 13,50
  • Fiets: lid € 6,50 en niet-lid € 9,50
  • Fiets met kinderzitje: lid € 8,50 en niet-lid € 11,50
  • Kinderfiets: lid € 4,50 en niet-lid € 7,50

Praktisch

  • Huurfietsen moeten uiterlijk om 16.30 uur retour zijn.
  • De fiets is een perfect middel om het eiland in één dag te verkennen.
  • Er zijn drie verharde 'enkeltjes' op het eiland: naar de Vliedberg (klinkers), naar de oostpunt (asfalt) en  naar de passantenhaven / Buitenleven Vakantiewoningen in het westen (schelpenpad).
  • Het is toegestaan om op de wandelpaden te fietsen. Houdt in de zomer rekening met een hobbelige ondergrond en in de herfst/winter met modder.

Reserveren

Reserveren van fietsen is alleen mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Stuur ons in dat geval een mail. Als je vroeg op de morgen komt, zal het huren van geen probleem zijn. De eerste pont vanaf Nieuwendijk vertrekt om 10.00 uur. Lees hier alles over de overtocht met de pont.

Rolstoelbakfiets

In het Bezoekerscentrum kun je ook terecht voor het lenen van een rolstoelbakfiets. Met een rolstoel voor kinderen is in de bak ook plaats voor kinderen zonder beperking. Zo kunnen kinderen met en zonder beperking samen van de natuur op het eiland genieten. Bij gebruik van een rolstoel voor volwassenen is in deze bakfiets geen ruimte voor kinderen om erbij te zitten. De bakfiets beschikt over meerdere versnellingen en is alleen beschikbaar om bezoekers in een rolstoel te vervoeren. Interesse om de bakfiets te lenen? Stuur ons een mail en wij zorgen dat de fiets klaar staat en je uitleg krijgt over het gebruik van deze fiets.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid