Ga direct naar inhoud

Alle highlights van Tiengemeten op één dag

Tiengemeten is ongeveer 7 km lang en 1,5 km breed. Op deze 1000 hectare natuur kun je jezelf een hele dag vermaken. Het is echter een utopie om álles op één dag te zien… Toch zijn er mogelijkheden! Onder de foto lees je hoe.

Typisch Tiengemeten

Stap op een fiets of tandem!

In het Bezoekerscentrum op het eiland kun je een (kinder)fiets of tandem huren. Zo kun je samen het eiland in één dag ontdekken! Goed om vooraf te weten: er zijn geen uitgezette routes en slechts enkele wegen zijn verhard. Je mag ook fietsen (lekker hobbelen!) over de wandelpaden. Je kunt ook af en toe je fiets parkeren en een uitstapje te voet maken. Ga jij deze uitdaging aan? Op deze pagina lees je alles over de fietshuur op het eiland. 

Bezoek de expositie in het Bezoekerscentrum

In het bezoekerscentrum vind je een uitgebreide kaart van het eiland, een expositie over de unieke ligging van het eiland in de Nederlandse delta en in de winkel filmpjes en informatieborden. Onze vrijwilligers vertellen je uiteraard graag over het eiland.

Ontdek het eiland samen met een gids

Wil je meer weten over het eiland? Ga dan met jouw groep samen een gids op pad! Als je samen met de gids gaat fietsen, dan kom je een heel eind in je ontdekking van het eiland! Wil je graag het eiland over met een gids en een fiets? Laat het ons weten via mail.

Blijf overnachten!

Op één dag het hele eiland over is een utopie. Als je blijft overnachten op of vlakbij het eiland, kun je al je ontdekkingen uitsmeren over meerdere dagen! Op het eiland zijn een paar mogelijkheden:

  • Overnachten in één van de Buitenleven Vakantiewoningen
  • Overnachten in het hotel van Herberg Tiengemeten
  • Kamperen op de natuurcamping van Herberg Tiengemeten

Buiten het eiland zijn er legio mogelijkheden in de directe omgeving. Dat varieert van een B&B tot een vakantiepark (en alles daar tussenin!).

Meer informatie over overnachten op het eiland lees je op deze pagina