Ga direct naar inhoud

De mooiste eilanden in Nederland

De Waddeneilanden ken je vast wel, maar er zijn meer eilanden in Nederland. Sommige zijn bewoond, andere niet. Bekijk hier onze mooiste natuureilanden.

Tiengemeten, Zuid-Holland

Tiengemeten is een van de allerlaatste echte eilanden van Zuidwest-Nederland en ligt in de Haringvliet, bij Zuid-Beijerland. Op de plek waar nu stoere runderen grazen en bevers zwemmen, lagen eerder strakgetrokken aardappelakkers. Tiengemeten bestaat uit drie gebieden, elk met een eigen charme en natuur. Zo vind je in het oosten het boerenland van de 19e eeuw. In het midden is er ruig grasland en open watermoeras, een walhalla voor vogelaars. In het westen van het eiland vind je slikken en moerassen.

Over dit eilandTickets & tijden

Marker Wadden, Flevoland

Niet één, maar wel vijf eilanden! Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling én het nieuwste stukje Nederland! De natuureilanden zijn aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze groep eilanden met natuurlijke oevers vinden planten en dieren nieuwe leefgebieden. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland.

Over dit eilandReserveer je overtocht

Waddeneiland Schiermonnikoog, Friesland

Schiermonnikoog is een eiland van rust, ruimte en ongerepte landschappen. Vanwege de bijzondere natuur is bijna heel het eiland sinds 1989 een nationaal park. Er is een grote variatie aan planten en dieren. Fietsend of wandelend ontdek je de mooiste plekken van het nationaal park: het wad, het Noordzeestrand, de kwelder, de duinen en het bos. En vanaf het strand zie je misschien wel zeehonden zonnebaden op een zandplaat.

Over SchiermonnikoogAlle routes

Agenda