Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Vogeleiland

Het vogeleiland bij Zwarte Meer

Welkom in het Vogeleiland

Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig verschillende soorten vogels. Bezoek dit unieke eiland, een groene oase van rust, tijdens een van onze vaartochten.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Vogeleiland
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig soorten vogels, waaronder bijzondere soorten als de blauwborst, nachtegaal, kleine bonte specht, havik en grote karekiet. Vogeleiland is een oase van rust voor vogels en daarmee een walhalla voor vogelliefhebbers. Om die rust te waarborgen, kun je dit unieke eiland alleen bezoeken tijdens een van onze vaartochten. Kijk voor een overzicht van de vaartochten op Activiteiten

  Blauwborst op het Vogeleiland bij Zwarte Meer

  Paddenstoelen

  Vogeleiland is in 1942 ontstaan bij het opspuiten van zand en bagger. Op deze zandplaat zijn bomen als esdoorn en linde geplant. De randen van het eiland zijn moerassig. Door de afwisseling van bos, riet en grasland heeft het eiland een grote aantrekkingskracht op vogels. Naast vogels vind je op Vogeleiland veel bijzondere paddenstoelen, zoals grote zwavelzwam en judasoor.

  Vogeleiland

  Agenda

  Vaar mee naar Vogeleiland
  za 07 mrt
  Varen

  Vaar mee naar Vogeleiland

  Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland

  Vaar mee naar Vogeleiland
  zo 15 mrt
  Varen

  Vaar mee naar Vogeleiland

  Vaar mee over het Zwarte Meer naar de jungle van het Vogeleiland

  Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt
  zo 05 apr
  Varen

  Vaar met zonsopkomst mee naar Vogeleiland

  Vaar mee naar Vogeleiland terwijl de zon opkomt en de vogels beginnen te zingen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Vogeleiland
  • Toegankelijk over officiële vaarwegen en op de dijken rondom het meer. Er vertrekken excursies vanaf Bezoekerscentrum De Wieden.
  Vogeleiland

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo