Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Vogeleiland

Het vogeleiland bij Zwarte Meer

Welkom in het Vogeleiland

Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig verschillende soorten vogels. Bezoek dit unieke eiland, een groene oase van rust, tijdens een van onze vaartochten.

Dick Buitenhuis
Dick Buitenhuis

Boswachter van dit gebied

Meer over Vogeleiland

Over het gebied

Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig soorten vogels, waaronder bijzondere soorten als de blauwborst, nachtegaal, kleine bonte specht, havik en grote karekiet. Vogeleiland is een oase van rust voor vogels en daarmee een walhalla voor vogelliefhebbers. Om die rust te waarborgen, kun je dit unieke eiland alleen bezoeken tijdens een van onze vaartochten. Kijk voor een overzicht van de vaartochten op Activiteiten

Blauwborst op het Vogeleiland bij Zwarte Meer

Paddenstoelen

Vogeleiland is in 1942 ontstaan bij het opspuiten van zand en bagger. Op deze zandplaat zijn bomen als esdoorn en linde geplant. De randen van het eiland zijn moerassig. Door de afwisseling van bos, riet en grasland heeft het eiland een grote aantrekkingskracht op vogels. Naast vogels vind je op Vogeleiland veel bijzondere paddenstoelen, zoals grote zwavelzwam en judasoor.

Vogeleiland

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Vogeleiland

Nieuws