Natuurgebied

Vogeleiland

  Bezoekersinformatie

  Het vogeleiland bij Zwarte Meer

  Welkom in het Vogeleiland

  Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels en vogelliefhebbers. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig verschillende soorten vogels. Bezoek dit unieke eiland, een groene oase van rust, tijdens een van onze vaartochten.

  Natuurmonumenten

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Vogeleiland

  Over het gebied

  Vogeleiland in het Zwarte Meer is een paradijs voor vogels. Op dit onbewoonde eiland broeden minstens zestig soorten vogels, waaronder bijzondere soorten als de blauwborst, nachtegaal, kleine bonte specht, havik en grote karekiet. Vogeleiland is een oase van rust voor vogels en daarmee een walhalla voor vogelliefhebbers. Om die rust te waarborgen, kun je dit unieke eiland alleen bezoeken tijdens een van onze vaartochten. Kijk voor een overzicht van de vaartochten op Activiteiten

  Paddenstoelen

  Vogeleiland is in 1942 ontstaan bij het opspuiten van zand en bagger. Op deze zandplaat zijn bomen als esdoorn en linde geplant. De randen van het eiland zijn moerassig. Door de afwisseling van bos, riet en grasland heeft het eiland een grote aantrekkingskracht op vogels. Naast vogels vind je op Vogeleiland veel bijzondere paddenstoelen, zoals grote zwavelzwam en judasoor.

  Direct naar

  Vogeleiland

  Nieuws van de boswachter