Ga direct naar inhoud

Wereld van OERRR Dwingelderveld

Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld is een leuke speurtocht verkrijgbaar die kinderen op een andere manier naar hun omgeving laat kijken. Kom langs en ervaar 'De Wereld van OERRR'. Het zal je verrassen!

Wereld van OERRR

Een reis door de wereld van OERRR

Rondom het bezoekerscentrum is er van alles te zien en te doen. Een natuurlijke speelplek met waterplassen, een waterpomp waar je naar hartelust water op kunt pompen, dammen kunt maken, zandkastelen kunt bouwen en nog veel meer. Ken je het 'Mozespad' al? Als je daar door loopt waan je je bijna onder water. Je kunt precies zien wat er in, op en onder water gebeurt.

Kriebel-kruipers-koninkrijk

In het voorjaar kun je de ontwikkeling van kikkerdril tot echte kikker helemaal volgen. Weet jij hoe bijen werken? Hoe maken ze honing? 's Zomers fladderen er van bloem tot bloem vele vlinders en insecten in de tuin. De tuin staat vol met planten die speciaal geschikt zijn voor vlinders. In het weiland vlakbij staan vaak Drentse heideschapen. De wilgenhutten naast het bezoekerscentrum nodigen kinderen uit om lekker in te spelen. Genoeg ingrediënten om een bijzondere speurtocht door en langs al deze elementen te maken.

Crumpled map

Als je alle vragen die op de speurkaart van OERRR staan goed beantwoordt, dan kraak je de code en mag je de schatkist van OERRR openen en kun je je eigen OERRR vlag maken. Zet, hang of prik deze op je favoriete OERRR plek en maak een foto. Zet 'm op Facebook Dwingelderveld en maak kans op een leuke prijs. De speurkaart is een zogenaamde crumpled map en kan tegen een stootje. Je kunt hem rustig meerdere keren gebruiken.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid