Ga direct naar inhoud

Hazelnootkoekjes bakken

Herfstkoekjes bakken van hazelnoten die je zelf hebt gevonden. Zoek ze onder de hazelaar en volg het recept voor hazelnootkoekjes. Dat wordt smullen!

Hazelnootkoekjes bakken

Hazelnoten kun je vinden onder de hazelaar. De noten vallen van september tot november van de boom. Ze zitten mooi verpakt in een hulsje. Soms zit het kroontje en een groen blaadje er ook nog op.

Deze noten zijn lekker en gezond! Verzamel ongeveer 40 hazelnoten. Kraak de hazelnoten met een notenkraker. Het nootje dat erin zit kun je meteen opsnoepen, maar ze zijn ook erg lekker in herfstkoekjes.

Waar maak je hazelnootkoekjes mee?

  • 40 hazelnoten
  • 175 gram boter
  • 2/3 kop suiker

  • 2 eidooiers

  • 2 koppen bloem

Hoe maak je hazelnootkoekjes?

Houd 10 hazelnoten apart. Maal de rest van de noten fijn met een vijzel of keukenmachine. Bak nu de zandkoekjes met de hazelnoten. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng alles door elkaar met een mixer. Voeg het hazelnootkruim toe. Kneed kleine bolletjes, duw ze plat tot een ronde schijf. Duw op een paar koekjes een – halve – hazelnoot. Voor het koekje kun je ook een vormpje gebruiken, bijvoorbeeld in de vorm van een blaadje. Maximaal 20 minuten in de oven en klaar zijn je zelfgemaakte herfstkoekjes. Smullen maar!

Misschien vind je dit ook interessant