Ga direct naar inhoud

Schatten uit de natuur beschilderen

Wauw, wat valt er veel te ontdekken in de natuur! Als je goed kijkt, vind je de mooiste dingen. Stenen kun je mooi beschilderen en ook andere schatten maak je nog mooier door ze te versieren met verf.

Stenen beschilderen

Takjes in gekke vormen, stenen met vreemde hoeken of juist heel glad, bladeren in verschillende vormen en kleuren. Ga er op uit en kijk wat je allemaal tegenkomt. Beschilder stenen en maak er mooie Happy Stones van! Dit kan ook met andere natuurschatten. 

Stenen beschilderen doe je met

  • een heleboel mooie stenen
  • andere natuurschatten kan natuurlijk ook: takjes, blaadjes enz.
  • verf, bijvoorbeeld plakkaatverf. Of maak je eigen natuurlijke verf
  • eventueel een föhn om de verf sneller te laten drogen

Ga naar buiten en neem een tas mee waarin je al je schatten kan verzamelen. Wat kom je allemaal tegen? Mooie stenen, takken, stukjes boomschors of bladeren? Het mag allemaal mee! Ga er thuis eens lekker voor zitten en beschilder je schatten met mooie kleuren en patronen. Maak er mooie Happy Stones van!

Geef je kunstwerk een mooi plekje op je kamer of geef het aan iemand cadeau. Let op! Leg je kunstwerken niet terug in de natuur. De verf is namelijk niet goed voor de natuur.  

Lieveheersbeestjes

Tip: maak van je stenen een lieveheersbeestje! Gebruik hiervoor mooie gladde stenen en verf ze in een kleur die je leuk vindt. Maak het kopje zwart en schilder er 2 witte rondjes in voor de oogjes. Schilder vervolgens de stipjes erop. Je kunt ze zoveel stipjes geven als je wilt. Sommige lieveheersbeestje in de natuur hebben maar 2 stipjes en andere wel 24!

Misschien vind je dit ook leuk