Ga direct naar inhoud

Windwaaiers

Als het waait vliegen als van zelf je haren de lucht in. Kijk met je kind naar de takken van de bomen en laat je armen ook mee bewegen alsof ze heen en weer waaien. Hoorbaar wordt de wind als je een windhanger in de boom hangt die een mooi geluidje laat horen als het waait.

Windwaaiers

Als het waait, vliegen als vanzelf je haren de lucht in. Kijk met je kind naar de takken van de bomen en laat je armen ook mee bewegen alsof ze heen en weer waaien. Hoorbaar wordt de wind als je een windhanger in de boom hangt die een mooi geluidje laat horen als het waait. Zichtbaar wordt de wind als je de wind ergens in laat blazen. Een plastic zakje aan een touw maakt al gauw een vlieger. Het ritselt leuk en de wind blaast het gemakkelijk de lucht in.

Natuurlijk kun je ook een groot blad aan een touwtje vast maken en kijken hoe hoog die wil vliegen. Als er geen wind is kun je met je kind zelf de wind na doen. Zoek zelf of samen met de kinderen spulletjes die licht of wat zwaarder zijn zoals veertjes, blaadjes, zaadjes. Probeer ze de lucht in te krijgen door er tegen te blazen. Wat het gemakkelijker maakt, is de spulletjes in een zandbakzeef te leggen en er van onder tegen aan te blazen. Met een rietje of door een holle stengel er tegen aan blazen geeft weer een heel andere ervaring.