Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kinderen

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

Heerlijk, het is zomervakantie! Eindeloos lange dagen om lekker te spelen. Wij hebben de leukste kinderactiviteiten, speelplekken en speeltips op een rijtje gezet!

Vanaf 1 juli kun je weer mee met excursies in gebieden en bij bezoekerscentra. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Reserveer je excursie van tevoren online via onze agenda.

Spelen met water

In de zomer wil je bij het water zijn. Lekker zwemmen of met de boswachter op watersafari. Bekijk hier alle speelplekken en activiteiten bij het water.

Speelplekken en activiteiten bij het water

Op pad met de boswachter

Speur met de boswachter naar wilde dieren of ga mee op watersafari. Genoeg te beleven deze zomer!

Bekijk alle kinderactiviteiten

Op avontuur in Speelnatuur

Speelnatuur van OERRR is dé plek waar je avonturen beleeft. Kom klauteren, struinen, spelen en hutten bouwen!

Bekijk alle Speelnatuurplekken

De leukste routes voor kinderen

In de zomer wil je op pad. Lekker struinen door de duinen of juist verkoeling zoeken in het bos. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Cultureel

  Deltawerkroute in Rijksmonument Waterloopbos

  Korte maar afwisselende route door Rijksmonument Waterloopbos. Natuur, kunst en techniek komen hier samen.

  • 1.1 km
 • Wandelen

  Korte route Dintelse Gorzen, rode route (2,8 km)

  Eeuwenlang stond de Dintelse Gorzen onder invloed van eb en vloed. Het getij is nu weg, maar overal is de zee nog te zien. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan. In deze periode is het goed nat. De route is ook toegankelijk met een off-road rolstoel van april-september onde...

  • 2.8 km
 • Speeltips voor de zomer

  Wat dacht je van bosjutten deze zomer? Een waterbaan bouwen in je eigen tuin? Of ga je toch liever op keversafari? Het kan allemaal met de speeltips van OERRR!

  Bekijk zomerse speeltips

  Agenda

  WiedenWaterWereld
  wo 12 aug
  Op pad met kinderen

  OERRR WiedenWaterWereld

  Ga met de boswachter mee en ontdek het verborgen onderwaterleven van De Wieden. De activiteit is voor gezinnen met kinderen van 4 t/m 12 jaar die een zwemdiploma hebben.

  OERRR Watersafari op de Nieuwkoopse Plassen vanaf Strand Zomer
  wo 12 aug
  Op pad met kinderen

  OERRR Slootsafari op Eerde

  Glibber, schep, speur en ontdek alles over het leven in het water rondom Kasteel Eerde.
  Ga mee op slootsafari en wie weet wordt jij een echte ‘slootexpert’.

  meisjes beeldbank zomer
  wo 12 aug
  Op pad met kinderen

  OERRR bij de boer: kindermiddagen Erfgoed Bossem

  Ben je tussen de 4 en 10 jaar? Kom dan naar de Oerrr-middagen. Op en rond het erf, in weides met wilde bloemen, tussen de stallen en in de poelen. Op het grote terrein van Erfgoed Bossem is er genoeg natuuravontuur te beleven.

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 1,25 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aanLees meer
  logo