Kinderen

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

Heerlijk, het is zomervakantie! Eindeloos lange dagen om lekker te spelen. We hebben de leukste kinderactiviteiten, speelplekken en speeltips op een rijtje gezet!

Uitgelicht

Doe mee met de OERRR Nachtvlinder Challenge OERRR

Ga deze zomer op zoek naar de mooiste nachtvlinders

Zo doe je mee
Modder glijden, hutten bouwen, kliederen met water en nog veel meer

Ga los in Speelnatuur van OERRR

Alle speelnatuurplekken
Eindeloos spelen

De leukste spelletjes voor in de tuin en op straat

Bekijk ze hier

De leukste routes voor kinderen

In de zomer wil je op pad. Lekker struinen door de duinen of juist verkoeling zoeken in het bos. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Wandelen

  Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld

  Nationaal Park Dwingelderveld van Natuurmonumenten staat vooral bekend vanwege de grote, stille heide. Tijdens deze wandeling heb je kans op ontmoetingen met graafwespen, de schaapskudde van Ruinen en diverse vlinders, vogels en insecten.

  • 4.71 km
 • Wandelen

  Wandelroute Leuvenumse Bossen bij Ermelo

  Gevarieerde wandelroute door de Leuvenumse Bossen, vlakbij Ermelo. Wandel langs de beek met statige beuken en drink na afloop een kopje koffie bij De Zwarte Boer.

  • 5.5 km
 • Agenda

  speurneustocht
  di 26 okt
  Op pad met kinderen

  Speurneustocht Arboretum Poort Bulten

  Voor alle kleine speurneuzen is dit een uitdaging! En met een beetje geluk sluit je je bezoek aan dit bomenpark af met een echt speurneusdiploma. De boswachters van Natuurmonumenten verstopten kistjes met opdrachten en spelletjes in het arboretum. Kun jij ze vinden? Speuren maar!

  OERRR Op zoek naar paddenstoelen
  wo 27 okt
  Op pad met kinderen

  OERRR Op zoek naar paddenstoelen in Oisterwijk (4 t/m 7 jaar)

  De paddenstoelen schieten in de herfst overal de grond uit. Tijdens deze kindertocht - zonder ouders - staat beleving en verwondering centraal.

  Braakballen pluizen
  wo 27 okt
  Op pad met kinderen

  Braakballen pluizen bij Het Baken Schiermonnikoog

  Wat eet een uil eigenlijk?! Als je dat wel eens wilt zien, kun je braakballen komen pluizen bij informatiecentrum Het Baken op Schiermonnikoog.

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aanLees meer
  logo