Kinderen

Kinderactiviteiten in de zomervakantie

Heerlijk, het is zomervakantie! Eindeloos lange dagen om lekker te spelen. Wij hebben de leukste kinderactiviteiten, speelplekken en speeltips op een rijtje gezet!

Vanaf 1 juli kun je weer mee met excursies in gebieden en bij bezoekerscentra. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Reserveer je excursie van tevoren online via onze agenda.

Spelen met water

In de zomer wil je bij het water zijn. Lekker zwemmen of met de boswachter op watersafari. Bekijk hier alle speelplekken en activiteiten bij het water.

Speelplekken en activiteiten bij het water

Op pad met de boswachter

Speur met de boswachter naar wilde dieren of ga mee op watersafari. Genoeg te beleven deze zomer!

Bekijk alle kinderactiviteiten

Op avontuur in Speelnatuur

Speelnatuur van OERRR is dé plek waar je avonturen beleeft. Kom klauteren, struinen, spelen en hutten bouwen!

Bekijk alle Speelnatuurplekken

De leukste routes voor kinderen

In de zomer wil je op pad. Lekker struinen door de duinen of juist verkoeling zoeken in het bos. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Wandelen

  't Ommetje Bergherbos

  Ontdek het heuvelachtige Bergherbos en verwonder je over de kleurrijke akkers vol graansoorten, korenbloemen en klaprozen. Deze korte route kun je met de hele familie lopen. Uitrusten en genieten kan op de vele bankjes langs de route en bij Uitspanning ’t Peeske onder het geno...

  • 2 km
 • Wandelen

  Korte route Dintelse Gorzen, rode route (2,8 km)

  Let op! De parkeerplaats aan de Vlietdijk is niet bereikbaar vanwege sneeuw en de sluis aan de kant van De Heen is dichtgevroren. Je kan lopen vanaf de Vlietdijk verderop. Parkeren is op eigen risico. Het gebied is op dit moment nat, dus trek laarzen aan of anders hoge waterdi...

  • 2.8 km
 • Speeltips voor de zomer

  Wat dacht je van bosjutten deze zomer? Een waterbaan bouwen in je eigen tuin? Of ga je toch liever op keversafari? Het kan allemaal met de speeltips van OERRR!

  Bekijk zomerse speeltips

  Agenda

  OERRR (Tuin)beestjesbingo
  vr 19 feb
  Speciaal voor kinderen

  Speel (tuin)beestjesbingo

  Het is bijna voorjaarsvakantie en wat kun je doen als er veel gesloten is? Bingo! Naar buiten en dit leuke spel samen spelen!

  oerrr speurtocht
  za 27 feb
  Speciaal voor kinderen

  OERRR-kinderspeurtocht bij Natuurmonumenten

  Het is alweer bijna VAKANTIE! Ga samen met OERRR van Natuurmonumenten op zoek naar de lievelingsdieren van de boswachter? Een unieke speurtocht van twee kilometer door het bos van Heumensoord. Én aan het einde een verrassing van de boswachter.

  natuurbelevingstocht zomer
  zo 18 apr
  Op pad met kinderen

  OERRR Natuurbelevingstocht Veluwezoom in de Zomer

  Natuurbelevingstocht Zomer

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aanLees meer
  logo