Ga direct naar inhoud

Manager Projectmanagement: Sjoera Groenveld

Sjoera is Manager Projectmanagement en werkt vanuit het hoofdkantoor bij Natuurmonumenten. "De sfeer is open en informeel waardoor ik me al snel thuis voelde bij Natuurmonumenten." Wil je meer weten over haar werk? Lees hier het verhaal van Sjoera.

Sjoera Groenveld

Wat houdt jouw baan in? 

Ik ben manager van de afdeling Projectmanagement. Samen met mijn team beheer ik de projectenportfolio van Natuurmonumenten. We zorgen er voor dat er voldoende geld en een Projectmanager is voor nieuwe projecten en sturen op de voortgang, kaders en risico’s van lopende projecten. Daarin ben ik een sparringpartner voor het MT. Daarnaast zorg ik er voor dat we voldoende Projectmanagers en Projectondersteuners hebben, dat ze zich kunnen ontwikkelen en zich thuis voelen in onze organisatie.   

Wat maakt werken voor Natuurmonumenten leuk?    

De gepassioneerde collega’s. Iedereen die hier werkt, doet dat vanuit hart voor de natuur en cultuurhistorie. Het bruist er van de ideeën om onze natuur te beschermen, te beleven en de natuurkwaliteit te verhogen. Mensen zijn heel behulpzaam en delen graag hun kennis. Je krijgt veel ruimte om je werk en werkweek zo in te richten dat dit bij jouw persoonlijke situatie aansluit. De sfeer is open en informeel waardoor ik me al snel thuis voelde bij Natuurmonumenten.   

Wat is voor jou een uitdaging in je werk?   

De juiste balans vinden tussen het standaardiseren van werkzaamheden en de ruimte houden om voor elk project waar nodig zaken aan te passen om het aan te laten sluiten bij dat specifieke project. Daarnaast is het een uitdaging om ruimte te houden om nee te zeggen tegen een goed project-idee omdat het toch niet voldoende passend is bij onze strategische doelen of impact maakt. We kunnen en willen heel veel en daarom is het extra belangrijk om ruimte te houden zodat de werkdruk niet te hoog is.   

Wat het mooiste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?   

Ik vind de afwisseling in werkzaamheden en door de organisatie heen heel waardevol en mooi. De ene keer vanuit huis werken, dan in Amersfoort veel collega’s live spreken en vervolgens bij de beheereenheden en in het veld te kijken naar wat voor moois al onze projecten tot stand brengen.