Ga direct naar inhoud
Help mee

Collecteren voor de natuur

Vanaf 2020 organiseren we geen collecte meer omdat we zien dat deze inspanningen onvoldoende bijdragen aan het bereiken van onze doelstellingen. We gaan onze focus verleggen en hopen dat zo veel mogelijk collectanten hun steun en tijd op andere manieren aan de natuur willen geven.

Nieuwsbericht collecte wilde bloemen

Alle collectanten en coördinatoren van Natuurmonumenten hebben de afgelopen periode een geweldige en zeer belangrijke bijdrage geleverd. We zijn hen daar heel dankbaar voor. De opbrengsten van de collecte hebben geholpen om onze belofte: het behouden en beschermen van de natuur in Nederland, vol te blijven houden.

Stopzetting collecte

Maar Natuurmonumenten is constant in beweging. We kijken daarbij ook naar wat mensen drijft, aanzet en welke manieren aanspreken om het werk van Natuurmonumenten te ondersteunen. De collecte is daar lange tijd een mooie vorm van geweest. Wij, maar ook andere goede doelen, zien nu dat deze manier van ondersteunen steeds minder aansluit bij de behoefte die mensen hebben om bij te dragen. We zien dat deze inspanningen onvoldoende bijdragen aan het bereiken van onze doelstellingen. Dit vraagt om verandering. We hebben daarom besloten om in 2020 geen collecte meer te organiseren. En onze focus te verleggen. Daar zijn we al mee begonnen en dat heeft zich onder andere vertaald in aansprekende campagnes gericht op het beschermen van insecten en wilde bloemen van de afgelopen jaren. Campagnes waarbij we zeer veel betrokkenheid krijgen van Nederlanders met een hart voor de natuur.

Vrijwilligerswerk

Burgerinitiatieven en vrijwilligerswerk zijn een belangrijk onderdeel geworden van ons werk voor de natuur. Daarom willen we iedereen vragen om hun betrokkenheid en inzet vooral door te zetten. Via deze link vind je een overzicht van ons vrijwilligerswerk. We nemen afscheid van de collecte en verwelkomen alle nieuwe initiatieven!

Alle collectanten en coördinatoren hebben persoonlijk bericht gehad over het stopzetten van de collecte en het retourneren van de materialen. Heb je nog vragen? Stel ze via [email protected]