Ga direct naar inhoud

Dauwtrappen door het natte gras

Zet de wekker heel vroeg en ga dauwtrappen. Want als iedereen nog in bed ligt, wordt de natuur al wakker. Nog voordat de zon achter de horizon omhoog kruipt, zingen vogels al hun lied en vliegen druk heen en weer op zoek naar eten.

Spot een haas in de ochtend tijdens het dauwtrappen

Dauwtrappen kun je overal doen. In je eigen tuin of door de buurt. In het park of het bos. Zie je hoe de natuur langzaam wakker wordt? Welke vogels hoor je bijvoorbeeld allemaal zingen? En laten de kikkers al van zich horen?

Wat is dauwtrappen?

Dauwtrappen is al een hele oude gewoonte waarbij mensen op Hemelvaartsdag of de eerste zondag in mei heel vroeg opstaan om een wandeling te maken in de natuur. Op blote voeten! De dauw op het gras zou namelijk een helende werking hebben. Maar helende werking of niet, dit moet je toch een keer gedaan hebben!

Spinnenweb spiegel

Dikke druppels glinsteren niet alleen in het gras en op de blaadjes. Ook op de spinnenwebben. Pak een buigbaar takje, buig de twee uiteinden naar elkaar toe en ‘schep’ net zo lang natte spinnenwebben uit het gras of van een tak tot je je eigen glinsterende spinnenweb spiegel hebt!

Wil je weten hoe laat de zon opgaat? Kijk dan op KNMI.nl

Dauwtrappen met de boswachter

Rond Hemelvaartsdag kun je vaak ook met onze boswachters dauwtrappen. Kijk in onze agenda voor activiteiten bij jou in de buurt.

Misschien vind je dit ook leuk: