Ga direct naar inhoud

Waarom huilen wolven?

Wolven zijn stoere en bijzondere dieren. Maar waarom huilen wolven? Ze huilen om verschillende redenen. Om aan elkaar te laten weten waar ze zijn, of om te roepen voor de jacht, of juist als er een prooi gevangen is.

Waarom huilen wolven

Waarom huilen wolven?

Een huilende wolf kun je op wel 10 km afstand horen. Het heet huilen, maar tranen komen er niet aan te pas. Wolven huilen om verschillende redenen, bijvoorbeeld om andere wolven te waarschuwen: ‘Deze plek is bezet, wegblijven!’. Soms uit eenzaamheid, dan zoekt hij gezelschap van een andere wolf. Maar ook huilen wolven samen, tijdens de jacht. Ze huilen om te horen waar iedereen is. Zo laat Wolf 1 bijvoorbeeld weten: Ik loop linksachter. Wolf 2 zegt dan: Ik linksvoor. Wolf 3 huilt: Ik ben rechtsachter. Enzovoort. Als iedereen zijn plaats bekend heeft gemaakt, huilen ze nog eens met elkaar. Wolvengehuil is dus puur teamgevoel! 

Wolvenspreekbeurt

Een wolf kan met gemak 50 kilometer per uur rennen. Nog meer weten over dit stoere dier? Houd dan ook eens een spreekbeurt over de wolf in de klas. Download hier de wolf spreekbeurt.

Boswachter Ruben vertelt over de wolf