Ga direct naar inhoud

Draai een wolvendrol - OERRR

Een wolvendrol lijkt een beetje op een hondendrol, maar is toch heel anders. Hij is donkerder, bijna zwart, en zit meestal vol haren van de dieren die hij eet. Draai zelf eens een wolvendrol!

Zelfgemaakte wolvendrol - OERRR

Sporen van de wolf

De wolf is een schuw dier dus de kans dat je hem tegenkomt is heel klein. Pootafdrukken en poep kunnen we wel vinden. Deze sporen vertellen ons veel over de wolf. Via zijn poep en pies laat hij geursignalen achter. Wolvendrollen vind je vaak op opvallende plekken, midden op de weg of op heuveltjes bijvoorbeeld. Dat doet hij om zijn territorium af te bakenen zodat andere wolven er niet gaan wonen. Eigenlijk een soort uithangbord: ‘Hier woon ik!’ 

Zo draai je een wolven drol

Dat doe je met zwarte klei, of klei die je zwart schildert. Meng er haar doorheen van een oude kwast of afwasborstel. Rol er drolletjes van ongeveer vier centimeter van, met een puntje eraan. Je kunt een wit kiezeltje toevoegen, een tand van een prooi. Laat nu je drollen drogen of bakken. Klaar! Ziet je drol er lekker vies uit? Leg ‘m voor de kamerdeur van je zusje, vader of iemand anders. Die schrikt zich een aap!

Houd een spreekbeurt over de wolf

Veel mensen kennen de wolf alleen nog maar als de slechterik uit sprookjes en zijn daarom bang voor de wolf. Maar als je wat meer weet over dit bijzondere dier, kom je erachter dat de wolf deze slechte naam niet verdiend. Leer alles over de wolf en houd er een spreekbeurt over in je klas.

Download het spreekbeurtpakket over de wolf

Wolvendrol

Drol van een echte wolf