Spreekbeurt

Spannend... Je moet een spreekbeurt houden in de klas! Welk onderwerp moet je kiezen? De spreekbeurtpakketten van Natuurmonumenten helpen je op weg. Want met alle handige tips and weetjes kom jij supergoed voorbereid op school. Er is een spreekbeurtpakket over wilde bloemen, de natuur, de bij en de wolf. 

School

Spreekbeurt over de wolf

Voor het eerst in anderhalve eeuw zijn er in 2019 wolvenwelpen geboren op de Veluwe. Dat betekent dat de wolf definitief terug is in Nederland. Veel mensen zijn bang voor de wolf, maar als je meer weet over de wolf kom je erachter dat het helemaal geen gevaarlijk dier is.

Download hier de spreekbeurt over de wolf (pdf)

Maak je spreekbeurt nog spannender met het geluid van huilende wolven. En laat het filmpje van boswachter Ruben zien in de klas!

Boswachter Ruben vertelt over de wolf

Spreekbeurt over wilde bloemen

Wilde bloemen, zoals klaproos, korenbloem, slangenkruid en gele ganzenbloem zijn heel belangrijk. Bijen en andere insecten hebben ze nodig voor hun nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes. Vogels eten de zaden en zijn dol op de kriebelbeestjes die er op af komen. In het spreekbeurtenpakket vind je alles over de wilde bloemen en hoe jij en je klas de wilde bloemen in Nederland kunnen helpen.

Download hier het spreekbeurtenpakket (pdf)

Spreekbeurt over de bij

Een honingbij vliegt voor een kilo honing wel 6 of 7 keer om de aarde heen. Wil je nog meer weten over bijen? In het spreekbeurtpakket vind je heel veel leuke weetjes en informatie. Vertel je klasgenoten alles over deze bijzondere dieren.

Download hier het spreekbeurtpakket (pdf)

Spreekbeurt over de natuur

In dit spreekbeurtpakket vind je informatie over de dieren en planten in moerassen, beken en rivieren, bos, heide, duinen en zelfs oude gebouwen.

Download hier de spreekbeurt over de natuur (pdf)

logo