Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Spreekbeurt

Spannend... Je moet een spreekbeurt houden in de klas! Welk onderwerp moet je kiezen? De spreekbeurtpakketten van Natuurmonumenten helpen je op weg. Want met alle handige tips and weetjes kom jij supergoed voorbereid op school. Er is een spreekbeurtpakket over wilde bloemen, de natuur, de bij en de wolf. 

School

Spreekbeurt over wilde bloemen

Wilde bloemen, zoals klaproos, korenbloem, slangenkruid en gele ganzenbloem zijn heel belangrijk. Bijen en andere insecten hebben ze nodig voor hun nectar en stuifmeel. Vlinders leggen er hun eitjes. Vogels eten de zaden en zijn dol op de kriebelbeestjes die er op af komen. In het spreekbeurtenpakket vind je alles over de wilde bloemen en hoe jij en je klas de wilde bloemen in Nederland kunnen helpen.

Download hier het spreekbeurtenpakket (pdf)

Spreekbeurt over de bij

Een honingbij vliegt voor een kilo honing wel 6 of 7 keer om de aarde heen. Wil je nog meer weten over bijen? In het spreekbeurtpakket vind je heel veel leuke weetjes en informatie. Vertel je klasgenoten alles over deze bijzondere dieren.

Download hier het spreekbeurtpakket (pdf)

Spreekbeurt over de wolf

Wist je dat er misschien vandaag of morgen wolven in Nederland gaan wonen? In Duitsland wonen er al 250 en in Frankrijk 300. En als je je bedenkt dat een wolf in een nacht wel 60 kilometer kan lopen...

Download hier de spreekbeurt over de wolf (pdf)

Maak je spreekbeurt nog spannender met het geluid van huilende wolven.

En we zijn natuurlijk benieuwd wat jouw klasgenootjes gaan doen na het zien van dit filmpje over de wolf met onze boswachter André. 

Spreekbeurt over de natuur

In dit spreekbeurtpakket vind je informatie over de dieren en planten in moerassen, beken en rivieren, bos, heide, duinen en zelfs oude gebouwen.

Download hier de spreekbeurt over de natuur (pdf)

logo