Ga direct naar inhoud

Dit is OERRR

Natuurmonumenten vindt dat ieder kind in Nederland recht heeft op natuur. Daarom is in 2012
OERRR opgericht. OERRR laat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur ontdekken.

Jongen in de lente - OERRR

Dit doen we door elk seizoen kaarten met superleuke doe-dingen in de natuur te sturen. Buiten gaan kinderen op avontuur, bijvoorbeeld tijdens de Wilde Buiten Dagen of in de Speelnatuur van OERRR. OERRR is overal en altijd. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

Buiten spelen in de natuur is gezond

Natuur maakt ook sterk en gezond. Rollen in het gras, bloemen plukken, hutten bouwen en tikkertje doen. Eindeloos ontdekken, genieten en spelen tot je moe en rozig bent. Kinderen die veel in de natuur spelen, bewegen zich soepeler, presteren beter op school, zitten lekkerder in hun vel, slapen beter en zijn minder vaak ziek. Dat concluderen onderzoekers Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute uit relevante onderzoeken, in opdracht van OERRR. Zij legden hun bevindingen vast in het verslag “Geef kinderen de natuur (terug)”. Lees meer OERRR en gezondheid.

Trotse hoofdsponsor Landal GreenParks

Samen met OERRR creëert Landal GreenParks natuurbeschermers van de toekomst. Een speurtocht door de natuur of samen een insectenhotel bouwen, op de parken van Landal valt er van alles te beleven als kind. Het activiteitenprogramma op de parken van Landal GreenParks stimuleert ouders en kinderen om erop uit te trekken in de natuur. Naast dat ze er lekker kunnen spelen, ervaren kinderen hoe belangrijk de natuur is en hoe ze zelf de natuur een handje kunnen helpen.

OERRR werkt samen met NJN en JNM

OERRR wijst jongeren (11 en 25 jaar) die gek zijn op natuur door naar NJN en JNM. Deze jeugdbonden organiseren met en door jongeren vele natuurkampen en verschillende excursies. De jongeren zelf ondersteunen OERRR tijdens activiteiten die georganiseerd worden.

www.njn.nl (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie)

www.jnm.nl ( Jongeren in de Natuur)

Kom bij OERRR

OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor €2,50 per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten waarmee je de natuur kunt ontdekken. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Doe je mee?

Meld je aan voor OERRR