Ga direct naar inhoud
Kinderen

Buiten spelen in de natuur is gezond

Maken jullie ook meer tijd voor natuur? Kinderen die regelmatig buiten spelen in de natuur zitten namelijk lekkerder in hun vel, slapen beter en zijn minder vaak ziek. OERRR geeft je tips om samen de natuur te ontdekken en de mooiste avonturen te beleven.

Bladeren in de herfst - OERRR

80% van de ouders wil meer tijd voor natuur met hun kind

Dat blijkt uit een peiling van OERRR onder 14.000 ouders. De meeste ouders kennen de gunstige effecten van natuur op de ontwikkeling en de gezondheid van hun kinderen, toch gaan zij er niet vaak genoeg samen op uit. Lees hier over de uitkomsten van het onderzoek en wat meer natuurtijd voor de gezondheid van kinderen kan betekenen.

Maak tijd voor buiten spelen in de natuur

Meer tijd voor buiten spelen in de natuur is ook de aanbeveling van Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute in 2019 in hun wetenschappelijke rapport over natuur en kinderen. Kinderen die buiten in de natuur kunnen spelen hebben een voorsprong: zij ontwikkelen zich beter, zijn gezonder en mentaal weerbaarder. Lees de 6 redenen waarom het gezond is als kinderen buiten spelen.

 

Geef kinderen de natuur (terug)

De wetenschap bewijst het: natuur maakt kinderen gezond. Dat concluderen onderzoekers Prof. Dr. Agnes van den Berg en Dr. Femke Beute uit relevante onderzoeken, in opdracht van OERRR. Zij legden hun bevindingen vast in het verslag “Geef kinderen de natuur (terug)”.

Lees het volledige rapport hier (pdf)

Blogs & nieuws