Kom naar film WOLF op het Cinekid Festival

De wolf is terug in Nederland! En dat vieren we op 21 oktober met een speciale vertoning van de film WOLF op het Cinekid festival. Ontmoet filmmaker Cees van Kempen en boswachter Frank en vraag ze de hemd van het lijf over de wolf in Nederland en geniet daarna van de film WOLF.

Wolf Cinekid

Wat spookt dat dier toch uit in onze bossen? Filmmaker Cees van Kempen kan het weten. Hij zat meer dan duizend dagen in het bos, voor de film WOLF. Op vrijdag 21 oktober kun je hem het hemd van het lijf vragen tijdens de speciale vertoning van WOLF op Cinekid Festival! Ook boswachter Frank is aanwezig om al je vragen aan te stellen. 

Praktische informatie

  • Wanneer: vrijdag 21 oktober
  • Hoe laat: 10:00 uur
  • Waar: Pathé Amsterdam Noord
  • Tickets: te koop vanaf 29 september

Korting voor leden van OERRR

Kinderen die lid zijn van OERRR ontvangen 25% korting op de ticketprijs voor het Cinekid Festival via deze link. Gebruik hiervoor de code: OERRR10JAAR. Deze actie is alleen voor leden van OERRR. Neem als bewijs van je lidmaatschap de laatste OERRR kaart 'hou een moddergevecht' (9-12 jaar) of 'Iedereen de modder in' (4-8 jaar) mee. De korting is van toepassing op alle films gedurende het hele Cinekid Festival.   

Over de film 

Wolf Scout wordt geboren in Duitsland, waar hij opgroeit tussen zijn broertjes en zusjes en waar hij alles leert wat nodig is om als volwassen wolf de wereld in te trekken. Scout legt vele duizenden kilometers af en strijkt neer in Nederland, waar hij uiteindelijk zelf een nestje pups krijgt. Onderweg krijgt hij te maken met allerhande obstakels, van waterbarrières, gebrek aan voedsel tot aan de dreiging van de mens.

Deze onderhoudende, knap gefilmde natuurdocumentaire volgt de wolf op de voet tijdens zijn opgroeien, z’n lange reis en volwassenwording. In de voice-over vertelt Matthijs van Nieuwkerk alles over het leefgedrag van het zoogdier: wat eten wolven, hoeveel hebben ze nodig? Wie zijn z’n natuurlijke vijanden en moeten wij bang voor de wolf zijn? Wolf is naast een educatieve natuurfilm tegelijkertijd een aansprekend coming of age-verhaal over familiebanden, volwassen worden in een uitdagende omgeving en je plek vinden in de wereld.

Cinekid
logo