Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kinderen

Lammetjes kijken

Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Je kunt de lammetjes van dichtbij bekijken en zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen van OERRR. Ben je benieuwd naar schaapskooien of kinderboerderijen bij jou in de buurt zijn? Kijk snel verder op deze pagina.

Lammetjes in de wei

Vanaf maart kun je op verschillende plekken in het land lammetjes bekijken of zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen. Kijk hieronder in de agenda voor alle data en locaties. 

Schaapskooien

Ook de rest van het jaar kan je schapen komen kijken. Leer alles over het leven van schapen en bekijk de schaapherder met z'n kudde in actie!

Drenthe

Limburg

Zeeland

Agenda

Kom lammetjes kijken op de Sint-Pietersberg
zo 22 mrt
Dieren spotten

Kom lammetjes kijken op de Sint-Pietersberg

Het is lente en de Mergelland schapen hebben weer lammetjes. Kom je ook op kraamvisite? De kraamstal op Hoeve Lichtenberg in Maastricht is open van 11.00 tot 16.00 uur.

Lammetjes Dagen op de Brunssummerheide
zo 05 apr
Op pad met kinderen

Kom naar de lammetjesdagen op de Brunssummerheide

Kom bij onze lammetjes op kraamvisite! Lentefeestje met leuke kinderactiviteiten.

lammetje schaapskooi Achter 't Zaand Lhee
zo 12 apr
Op pad met kinderen

Lammetjesdag Dwingelderveld

Kom lammetjes kijken en knuffelen in de knuffelarena bij schaapskooi Achter 't Zaand in Lhee

Kinderboerderijen

Ben je op zoek naar een kinderboerderij bij jou in de buurt? Op de website www.kinderboerderijen.nl vind je een mooi overzicht van alle kinderboerderijen in Nederland.

Overzicht kinderboerderijen

Nieuws van de boswachter

 • 18 februari 2020 | Marjolein Koek

  Fenna Ramos adopteert eerste Rhedense lammetje

  Fenna Ramos heeft het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde geadopteerd. Daarmee vraagt zij aandacht voor het belang van schaapskuddes en hun onmisbare rol om de natuurcrisis die – deels - veroorzaakt is door een overmaat aan stikstof aan te pakken.

 • 17 februari 2020 | Irma de Potter

  Schapen binden strijd aan met Jacobskruiskruid in Hengstven

  Het bloeiende jacobskruiskruid kleurt vaak hele velden geel. Het ziet er niet alleen prachtig uit, ook veel insecten profiteren daarvan. Toch heeft deze plant ook een keerzijde met grote gevolgen voor paarden en runderen die er van eten. Een experiment met schapenbegrazing moet het probleem oplossen.

 • 14 februari 2020 | Sanne Rameckers

  Geboortenieuws uit Veluwezoom

  Hoera geboren: het eerste lammetje van het jaar is er niet één, het zijn er twee!

logo