Kinderen

Lammetjes kijken

Bij de lente horen natuurlijk lammetjes! Het is zo leuk om ze te zien springen en spelen in de wei. Je kunt de lammetjes van dichtbij bekijken en zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen van OERRR. Ben je benieuwd naar schaapskooien of kinderboerderijen bij jou in de buurt zijn? Kijk snel verder op deze pagina.

Lammetjes in de wei

Vanaf maart kun je op verschillende plekken in het land lammetjes bekijken of zelfs aaien tijdens de Lammetjesdagen. Kijk hieronder in de agenda voor alle data en locaties. 

Schaapskooien

Ook de rest van het jaar kan je schapen komen kijken. Leer alles over het leven van schapen en bekijk de schaapherder met z'n kudde in actie!

Drenthe

Limburg

Zeeland

Kinderboerderijen

Ben je op zoek naar een kinderboerderij bij jou in de buurt? Op de website www.kinderboerderijen.nl vind je een mooi overzicht van alle kinderboerderijen in Nederland.

Overzicht kinderboerderijen

Nieuws van de boswachter

 • 24 februari 2020 | Irma de Potter

  Lammetjesdag bij de Loonse en Drunense Duinen

  Kom jij knuffelen met een lammetje?

 • 18 februari 2020 | Marjolein Koek

  Fenna Ramos adopteert eerste Rhedense lammetje

  Fenna Ramos heeft het eerst geboren lammetje van de Rhedense schaapskudde geadopteerd. Daarmee vraagt zij aandacht voor het belang van schaapskuddes en hun onmisbare rol om de natuurcrisis die – deels - veroorzaakt is door een overmaat aan stikstof aan te pakken.

 • 17 februari 2020 | Irma de Potter

  Schapen binden strijd aan met Jacobskruiskruid in Hengstven

  Het bloeiende jacobskruiskruid kleurt vaak hele velden geel. Het ziet er niet alleen prachtig uit, ook veel insecten profiteren daarvan. Toch heeft deze plant ook een keerzijde met grote gevolgen voor paarden en runderen die er van eten. Een experiment met schapenbegrazing moet het probleem oplossen.

logo