Kinderen

Meivakantie

Yes, het is lente! Wat ruiken die bloemen lekker. En wat zijn de dagen weer lang! Zo veel tijd om lekker buiten te spelen. Rol jij als eerste dat dijkje af? En waar gaan al die insecten naar toe? Jouw avontuur in OERRR begint.

Bekijk hier alle kinderactiviteiten tijdens Pasen en de meivakantie.

Kom bij de Bloemenbrigade van OERRR

We gaan met alle kinderen van Nederland zoveel mogelijk wilde bloemen zaaien: in de tuin of op het balkon, in de perkjes op straat of op het schoolplein. Doe je ook mee?

Kom in actie

Klokhuis Nationale Parken Dag

Kom woensdag 1 mei naar de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag vol stoere activiteiten zoals mini highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes en nog veel meer!

Lees meer

Speelnatuur

Speelnatuur van OERRR is dé plek waar je avonturen beleeft. Kom klauteren, struinen, spelen en hutten bouwen!

Bekijk alle Speelnatuurplekken

De leukste routes voor kinderen

In de zomer wil je op pad. Lekker struinen door de duinen of juist verkoeling zoeken in het bos. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Wandelen

  Wandelroute Schaapskooi Veluwezoom, bij Rheden

  Een korte, afwisselende wandeling door het landgoed Heuven, erg leuk met je (klein)kinderen. Met een beetje geluk ontmoet je de schaapskudde bij de kooi, en in het voorjaar de lammetjes.

  • 2 km
 • Wandelen

  Beleefpad Uitkijktoren De Onlanden

  Bezoek de bijzondere uitkijktoren in natuur- en waterbergingsgebied De Onlanden - LET OP DE UITKIJKTOREN IS NIET TOEGANKELIJK

  • 0.8 km
 • Agenda

  Rietzanger Beningerslikken
  zo 14 feb
  Op pad met kinderen

  Vogelexcursie in de Beningerslikken

  Ook benieuwd wat daar vliegt in de lucht of welke vogel zingt in het struikgewas? Ga dan mee op excursie met een echte vogelkenner in de Beningerslikken. Houd je verrekijker bij de hand er kan zo maar een kiekendief of zeearend overvliegen!

  natuurbelevingstocht zomer
  zo 18 apr
  Op pad met kinderen

  OERRR Natuurbelevingstocht Veluwezoom in de Zomer

  Natuurbelevingstocht Zomer

  OERRR waterdiertjes zoeken - Veluwezoom
  zo 25 apr
  Op pad met kinderen

  OERRR waterdiertjes zoeken op Veluwezoom

  Kom waterbeestjes zoeken ontdek de onderwaterwereld op Veluwezoom

  Spannende speurtochten

  Van welk dier zijn deze sporen en hoe oud is deze boom? Kan jij de schat in het bos vinden? Leer alles van de natuur en beleef spannende avonturen. Zet je eigen speurtocht uit of ga op pad met een speurkaart of gps-route.

  Bekijk alle speurtochten

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aan
  logo