Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Kinderen

Meivakantie

Yes, het is lente! Wat ruiken die bloemen lekker. En wat zijn de dagen weer lang! Zo veel tijd om lekker buiten te spelen. Rol jij als eerste dat dijkje af? En waar gaan al die insecten naar toe? Jouw avontuur in OERRR begint.

Bekijk hier alle kinderactiviteiten tijdens Pasen en de meivakantie.

Kom bij de Bloemenbrigade van OERRR

We gaan met alle kinderen van Nederland zoveel mogelijk wilde bloemen zaaien: in de tuin of op het balkon, in de perkjes op straat of op het schoolplein. Doe je ook mee?

Kom in actie

Klokhuis Nationale Parken Dag

Kom woensdag 1 mei naar de Klokhuis Nationale Parken Dag op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere. Een dag vol stoere activiteiten zoals mini highlandgames, zwerfsteenwerpen, waterbeestjes en nog veel meer!

Lees meer
filter plus

Speelnatuur

Speelnatuur van OERRR is dé plek waar je avonturen beleeft. Kom klauteren, struinen, spelen en hutten bouwen!

Bekijk alle Speelnatuurplekken
filter plus

De leukste routes voor kinderen

In de zomer wil je op pad. Lekker struinen door de duinen of juist verkoeling zoeken in het bos. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Wandelen

  Familieroute Bergherbos

  Ontdek het heuvelachtige Bergherbos en verwonder je over de kleurrijke akkerranden vol graansoorten, korenbloemen en klaprozen. Deze korte route kun je met de hele familie lopen. Door de halfverharde paden is deze route zeer geschikt voor mensen in een rolstoel en wandelaars m...

  • 1.3 km
 • Wandelen

  Familieroute Berkenplas

  Deze familiewandeling start in het centrum van het dorp en brengt je naar het recreatiegebied rondom de Berkenplas. De route loopt door bos en duinen, onderweg kom je langs de ijsbaan, het speelbos de Berkenplas en speelnatuur van OERRR.

  • 3 km
 • Agenda

  Bosgeheimen voor kleuters
  wo 21 aug
  Op pad met kinderen

  Bosgeheimen voor kleuters

  kijken, voelen, ruiken voor jonge kinderen

  Zeilpunteren in De Wieden
  wo 21 aug
  Varen

  Zeilpunteren in De Wieden

  Ga mee zeilpunteren en geniet van unieke natuur en vaarcultuur in De Wieden.

  OERRR Watersafari - Varen op het Naardermeer
  wo 21 aug
  Op pad met kinderen

  OERRR Watersafari - Varen op het Naardermeer

  Vaar mee met de boswachter en doe avontuurlijke opdrachten op en rond het water!

  Spannende speurtochten

  Van welk dier zijn deze sporen en hoe oud is deze boom? Kan jij de schat in het bos vinden? Leer alles van de natuur en beleef spannende avonturen. Zet je eigen speurtocht uit of ga op pad met een speurkaart of gps-route.

  Bekijk alle speurtochten

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 1,25 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke ideeën voor doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aan
  logo