Kinderen

Meivakantie

Yes, het is lente! Wat ruiken die bloemen lekker. En wat zijn de dagen weer lang! Zo veel tijd om lekker buiten te spelen. Rol jij als eerste dat dijkje af? En waar gaan al die bijen naar toe? Jouw avontuur in OERRR begint.

Bekijk hier speeltips en kinderactiviteiten voor de meivakantie.

Maak een thuis voor de bij (en andere dieren)

Help de dieren in je tuin of op je balkon. Maak een bijenhotel, gooi bloembommetjes of maak je eigen mini-natuur.

Bekijk alle leuke en leerzame tuintips

Klaar voor avontuur!

Ga op avontuur in de natuur met de speeltips van OERRR. Leer hoe je een pijl en boog maakt, hoe je kunt knutselen met natuurvondsten of ga op keversafari.

Bekijk alle speeltips

Zin in een spelletje?

Doe de tuinbingo! Of wat dacht je van blindemannetje of natuur pictionary? Te veel om te kiezen? Maak dan het Spelletjes-rad-van-OERRR!

Bekijk alle spelletjes

De leukste routes voor kinderen

In de lente wil je lekker naar buiten. Struinen door de duinen of scharrelen in het bos, luisteren naar al die vogels en ruiken aan elke bloem. Vind je een tak? Neem hem lekker mee. Misschien komt hij nog van pas. En vergeet ook je rugzak niet. Om alle mooie stenen, schelpen en dennenappels in te doen.

Bekijk hier de leukste routes om met kinderen te lopen.

 • Wandelen

  Route Vliedberg op Tiengemeten

  Eerst met de pont over het Haringvliet, dat is al een beleving op zich! Wandel je de volledig verharde route naar de Vliedberg, dan ontdek je een oase aan leven met onder andere duizenden vogels. Op de Vliedberg heb je een prachtig zicht op het moeras in het midden van het eil...

  • 1.2 km
 • Op pad met kinderen

  Wandelroute Lammervennen

  Maak kennis met de Oisterwijkse Bossen en Vennen op deze kortere route. Ook goed geschikt voor kinderen!

  • 3 km
 • Kom in actie voor de bij

  Het gaat nog steeds slecht met de wilde bij in Nederland. Meer dan de helft van de bijen is al verdwenen! Daarom roept OERRR alle kinderen in Nederland op om de bij te helpen. Doe je mee?

  Kijk hoe jij kan helpen

  Ben jij al OERRR?

  OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Voor 2 euro per maand ontvang je een welkomstcadeau en sturen we elk seizoen kaarten met superleuke doe-dingen in de natuur. Je gaat buiten op avontuur en leert ondertussen hoe jij de natuur kunt helpen. Samen zorgen we voor de natuur in Nederland.

  Meld je aan
  logo