Kinderen

10x de leukste uitjes in de natuur

Zin om er lekker op uit te gaan? OERRR heeft de leukste uitjes voor het hele gezin voor je op een rijtje gezet.

Kom langs bij de Belevenisboerderij in Schieveen (Zuid Holland)

Op deze schapenboerderij kun je spelen in Speelnatuur van OERRR, knuffelen met boerderijdieren of genieten van een kopje koffie of thee met lokale Schieveense kruidkoek.

Kom naar de Belevenisboerderij

Ontdek het Waterloopbos (Flevoland)

In dit bos liggen de schaalmodellen van oude waterwerken verborgen. Struin over spannende bospaadjes in het oudste bos van Flevoland en ontdek wat onderzoekers vroeger in dit bos deden! De route is te koop bij Paviljoen Het ProefLab en bevat leuke weetje en opdrachten.

Kom langs bij het Waterloopbos

Speuren door de Brabantse Sahara

De Loonse en Drunense Duinen zijn één van de grootste stuifzand gebieden van West-Europa. Ga op avontuur met deze speurtocht en ontrafel het geheim van dit bijzondere gebied.

Kom speuren in de Duinen

Kom naar Speelnatuur Texel

Spetter als een eend, klauter als een boomkruiper, sluip door de bosjes als een merel en bouw een groot nest als een lepelaar. In de Texelse Speelnatuur van OERRR beleef je je eigen avonturen in en met de natuur. Uitgespeeld? Rust dan even uit met een drankje op het terras van Natuurcentrum De Marel.

Plan je bezoek

Ontdek de wondere onderwaterwereld van de Oosterschelde (Zeeland)

Onder het wateroppervlak van de Oosterschelde leven een heleboel bijzonder dieren: sepia’s, zeepaardjes, anemonen, zeehonden, bruinvissen en zelfs haaien! Ook boven water is er van alles te ontdekken: mosselen, krabben, kreefjes. Of zoek het hogerop en beklim één van de mooie uitzichtpunten.

Bekijk alle tips bij de Oosterschelde

Op expeditie op de Sint-Pietersberg (Limburg)

Wist je dat er een Oehoe woont op de Sint-Pietersberg? Ga op expeditie van OERRR en misschien kom je ‘m wel tegen! Je leert je eigen tent opzetten en vanuit deze ‘base camp’ doe je allemaal leuke opdrachten en spelletjes. Leuk voor het hele gezin!

Start jouw expeditie

Doe de wandeltocht ’t Natte laand (Utrecht)

Een tocht met hindernissen en spannende overtochten. Er is een zonnewijzer, een pontje en een polstok waarmee je over de sloot kunt springen. Wie haalt er droog de overkant? Kom na afloop lekker spelen in Speelnatuur Haarzuilens of neem een lekker drankje bij Hoeve Wielrevelt.

Kom naar Haarzuilens

Ga op avontuur op het eiland Tiengemeten (Zuid-Holland)

Op Tiengemeten is zoveel te doen voor kinderen, dat je aan één dag niet genoeg hebt. Kom bijvoorbeeld spelen in de grootste Speelnatuur van Nederland, doe de Boswachter Bootcamp of ontdek het eiland met één van de spannende speurtochten. Avontuur gegarandeerd!

Plan je uitje Tiengemeten

Speur mee met Brammetje het Lammetje Dwingelderveld (Drenthe)

Brammetje het Lammetje woont in de schaapskooi dichtbij Bezoekerscentrum. Hij heeft op een speurkaart de leukste schapenspelletjes en -opdrachten verzameld. Ontdek alles over de schapen op het Dwingelderveld, bezoek de schaapskooi en ga naar afloop lekker spelen in de Speelnatuur (open vanaf 6 april).

Kom naar Dwingelderveld

Lopen op drijvend land (De Wieden)

Met het Laarzenpad bij de Wieden loop je over plantenwortels die als een luchtbed op het water drijven. En dat voel je! Met trekpontjes steek je de sloten over die het pad onderweg kruisen. Genoeg avontuur! Er is ook nog van alles te beleven bij het Bezoekerscentrum de Wieden. Waterbeestjes zoeken bijvoorbeeld of lekker spelen in de Speelnatuur.

Loop het Laarzenpad
logo