Ga direct naar inhoud

Naar Tiengemeten met de kinderen

Ga je naar Tiengemeten met kinderen in de basisschoolleeftijd? Dat wordt een onvergetelijk avontuur! Op deze pagina vind je de mogelijkheden op een rij (lees door onder de foto).

Naar Tiengemeten met kinderen

Doe de Boswachter Bootcamp

Wil je op een actieve manier bezig zijn in de natuur? Doe dan de Boswachter Bootcamp (OERRR) op Tiengemeten. Tijdens deze tocht over het eiland ga je zelf met een gevulde tas op pad. Kleine boswachters in de dop worden uitgedaagd met acht actieve natuuropdrachten, zoals de fit-test en lopen op blote voeten. Lekker actief buiten bezig dus! Op deze pagina lees je alles over de Boswachter Bootcamp.

Doe de Spannende Ontdekkingstocht van OERRR

Wil je op een leuke manier iets meer leren over de natuur? Doe dan de Spannende Ontdekkingstocht van OERRR op Tiengemeten. Tijdens deze tocht krijg je uitleg over de natuur en leerzame opdrachten om uit te voeren. Zo leer je met vogels te ‘praten’, ontdek je wie wat of wie eet en bestudeer je de wolkenlucht. Op deze pagina lees je alles over deze Spannende Ontdekkingstocht

Doe de BZZZ Speurtocht

Ontdek de wondere wereld van insecten en kriebelbeestjes op Tiengemeten met de BZZZ Speurtocht van OERRR. Haal de speurtas met opdrachten en materialen in het Bezoekerscentrum en ga op pad. Je leert over  allerlei insectensoorten zoals rupsen en vlinders, pissebedden, spinnen en wilde bijen. Maar ook over rommelhoekjes en opruimers. 

Stap samen op een fiets of tandem!

In het bezoekerscentrum op het eiland kun je een (kinder)fiets of tandem huren. Zo kun je samen het eiland in één dag ontdekken! Er zijn een paar tandems waar je als volwassene samen met een kind op kunt. Wist je dat er zelfs een speciale tandem is waar je als volwassene met twee kinderen op kunt? Nu maar duimen dat die nog niet verhuurd is… Op deze pagina lees je alles over de fietshuur op het eiland.   

Ga van de paden af!

Speciaal voor jongere kinderen is er de ‘Blauwborst’ route. Tijdens deze wandeling van ongeveer 1,5 km ga je lekker van het pad af. Struinen en zelf je weg zoeken door de natuur. En misschien ook wel een beetje vies worden. Hoe heerlijk is dat? Download de route vooraf voor meer tips. 

Wil je een langere route? Dan is de ‘Beverroute’ route van 3,5 km een leuke uitdaging! Deze route komt langs de Vliedberg en de ruïne van de aardappelloods. En natuurlijk leer je meer over de bevers op het eiland! Download de route vooraf voor meer tips.

Zoek geocaches

Op Tiengemeten liggen meerdere geocaches (digitale schatten) verstopt. Een kleine koker waar je als trotse vinder je naam in het logboek mag zetten. De ene geocache is uitdagender verstopt dan de andere. Op het eiland  liggen ook een paar leuke geocaches die je met kinderen kunt ondernemen. Op deze pagina lees je alles over geocachen op Tiengemeten.  

Vier je kinderfeestje op Tiengemeten

Vier je kinderfeestje op een unieke plek: vaar met de pont naar Tiengemeten en doe één van de activiteiten. Wees er snel bij met reserveren, want deze feestjes zijn populair! Op deze pagina lees je alles over de kinderfeestjes op het eiland.