Ga direct naar inhoud

OERRR kinderfeestje op Tiengemeten

Ben je 6 jaar of ouder en wil je graag meer weten over de natuur, vogels en insecten op het eiland Tiengemeten? Kom dan langs met je vriendjes en vriendinnetjes! Op woensdag- en vrijdagmiddag van 14.10 uur tot 16.45 uur is er de mogelijkheid je kinderfeestje te vieren met de boswachters. Het hele jaar door!!!! Wees er vroeg bij met boeken want deze feestjes zijn populair!

Kinderfeestjes Tiengemeten

Zeven verschillende kinderfeestjes:

1. Het Rommelende Roodborstje 

Nu we in onze tuinen steeds minder bomen en struiken hebben, maken we het voor vogels lastiger om in het voorjaar een nestje te bouwen. Met een vogelnestkastje in jouw tuin of balkon help je de vogels aan een eigen plekje. En jij kunt genieten van de vogeltjes die af en aan vliegen! Tijdens dit kinderfeestje timmer en versier je jouw eigen nestkastje.

2. De Magere Mus 

De vogels die in Nederland blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben. Zorg jij er samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes voor dat de vogels ook in de winter genoeg te eten hebben? Tijdens dit kinderfeestje timmer je jouw eigen vogelvoederhuisje en maak je lekkere vogelsnacks. 

3. De Happy Hooglander 

Laat je inspireren door wat je ziet op het natuureiland en maak je eigen kunstwerk met materialen die je op het eiland gevonden hebt. Natuurlijk krijg je tips om jouw schilderij zo mooi mogelijk te maken! Aan het einde bespreken jullie met elkaar alle resultaten. Tijdens dit kinderfeestje maak je jouw eigen natuurschilderij. 

4. De Blije Bij 

Insecten zijn ontzettend belangrijk voor het biologische evenwicht. Alleen al als voedsel voor vogels zijn ze onmisbaar. Ook zouden veel planten niet bestaan als de vele duizenden soorten insecten als vlinders, bijen, vliegen en kevers deze niet zouden bestuiven. Door het steeds meer ‘opruimen’ van het landschap en tuinen, verdwijnen veel plekjes waar insecten zouden kunnen leven. Jij kunt de insecten helpen nestgelegenheden te maken, bijvoorbeeld door zo’n leuk zelfgemaakt insectenhotel in je tuin of op je balkon te plaatsen. Tijdens dit kinderfeestje maak je jouw eigen insectenhotel. De insecten zullen het hotel al snel weten te vinden! Let op: dit feestje is vanaf 8 jaar.

5. De Schitterende Schat 

Het schijnt dat er een schat begraven is op Tiengemeten. Boswachter Eduard heeft aantekeningen gemaakt en hopelijk helpen die om de schat terug te vinden. Tijdens dit feestje ga je samen met je vrienden, ouders en de boswachter te voet op zoek naar deze schat. Je ontvangt een rugzak met de aantekeningen van boswachter Eduard en hulpmiddelen (zoals een kompas en een GPS) voor onderweg. De route is ongeveer 2 km. Trek stevige schoenen of laarzen aan en kleding die vies mag worden. Let op: dit feestje is vanaf 8 jaar. 

6. De Boswachter Bootcamp 

Bij dit feestje ga je zonder begeleider van Natuurmonumenten op pad. Je volgt de uitgezette route waarop je met jouw groepje wordt uitgedaagd met actieve natuuropdrachten, zoals de fit-test en lopen op blote voeten. De Boswachter Bootcamp is een actief feestje in de natuur en duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur. Dit feestje is leuk voor kinderen t/m 12 jaar. Leden van Natuurmonumenten/OERRR betalen € 7,00 per tas en niet-leden € 10,00. Eén tas is geschikt voor vijf personen, waarvan minimaal één volwassene. Voor een indruk van de Boswachter Bootcamp: bekijk het filmpje onderaan deze pagina).

7. Spannende Ontdekkingstocht 

Bij dit feestje ga je zonder begeleider van Natuurmonumenten op pad. Je volgt de uitgezette route waarop je met jouw groepje op leuke manier meer leert over de natuur. Tijdens de tocht krijg je leerzame opdrachten op uit te voeren. Zo leer je met vogels te 'praten', ontdek je wie wat of wie eet en bestudeer je de wolkenlucht. De Spanndende Ontdekkingstocht is een leerzaam feestje in de natuur en duurt, afhankelijk van de groepsgrootte, ongeveer anderhalf uur. Dit feestje is leuk voor kinderen t/m 12 jaar. Leden van Natuurmonumenten/OERRR betalen € 7,00 per tas en niet-leden € 10,00. Eén tas is geschikt voor vijf personen, waarvan minimaal één volwassene.

Het globale programma (feestje 1 t/m 5) 

  • Om 14.00 uur vanaf Nieuwendijk met de pont varen naar Tiengemeten
  • Ontvangst door de begeleiders in de haven
  • Limonade drinken in het Speelnatuurhuis
  • Eventueel kan de jarige de meegebrachte cadeautjes uitpakken
  • Op ontdekkingstocht met de vrijwillige boswachter over het eiland naar de Vliedberg, eventueel met verrekijkers (feestje 1 t/m 4)
  • Lekker smullen van een broodje knakworst (1 t/m 4) of iets lekkers uit de schat (5)
  • De activiteit van het gekozen feestje 
  • Pont terug naar Nieuwendijk om 17.10 uur

Bij extreem weer passen we het programma aan.

LET OP: je gaat tijdens kinderfeestje 1 t/m 6 dus niet ravotten in Speelnatuur.

Praktische informatie (feestje 1 t/m 5) 

Wanneer (tussen 1 september en 30 juni):

  • Woensdagmiddag 14.10 uur - 16.45 uur
  • Vrijdagmiddag 14.10 uur - 16.45 uur

Leeftijd: vanaf 6 jaar

Minimum aantal kinderen: 5

Maximum aantal kinderen: 10

Prijzen

Kosten voor kinderfeestje 1 t/m 5

Ben je lid van OERRR? Dan bedragen de kosten € 9,80 per kind. Als je geen lid bent van OERRR kost het € 14,00 per kind. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor de pont.

Wanneer je ter plekke besluit lid te worden van OERRR berekenen wij alsnog de ledenprijs. Dan ontvang je van ons ook een leuk welkomstcadeau. Of word lid via de website en ontvang het reguliere welkomstcadeau!

Pontkosten

Kijk hier voor pontprijzen en vertrektijden.

Reserveren

Wil je een kinderfeestje vieren op Tiengemeten, wees er dan op tijd bij! Alle reserveringen verlopen via [email protected]. Geef bij het reserveren de naam van het kinderfeestje aan. De huisjes, kastjes, schilderijtjes en hotels mogen mee naar huis worden genomen. De Boswachter Bootcamp tas lever je na afloop weer in.

Speelnatuur

Je kunt je kinderfeestje ook vieren door te ravotten in Speelnatuur. Dat is dus zonder activiteit met de boswachters. Dit kan tussen 1 mei en 1 oktober tijdens de reguliere openingstijden van Speelnatuur tegen het reguliere tarief. Hiervoor hoef je niet vooraf te reserveren.

Boswachter Bootcamp (OERRR) op Tiengemeten