Ga direct naar inhoud

Geocachen op Tiengemeten

Op Tiengemeten liggen meerdere geocaches (digitale schatten) verstopt. Een kleine koker waar je als trotse vinder je naam in het logboek mag zetten. De ene geocache is uitdagender verstopt dan de andere. Of je nou houdt van een flinke wandeling of liever een minder uitdagende: iedere schatzoeker kan op het eiland zijn of haar hart ophalen! Geocachen is een leuke activiteit die je zelf kunt ondernemen - zonder tussenkomst of begeleiding vanuit Natuurmonumenten - en waar je weinig voor nodig hebt: alleen je eigen telefoon (of GPS-apparaat), wat gezond verstand en natuurlijk een zoekneusje! Maak gratis een geocache-account aan (link onderaan deze pagina) en ga op zoek!

geocachen op Tiengemeten

Geocachen met kinderen

Een leuke, uitdagende geocache om met kinderen te ondernemen, is één van de caches uit de serie de ‘Tien van Tien(gemeten): de aardappelloods’. De aardappelloods is een overblijfsel uit de tijd dat de boeren nog actief waren op Tiengemeten. In deze loods werden vroeger de geoogste aardappelen opgeslagen voor ze van het eiland werden verscheept. Erom heen staan grote populieren die zorgen voor verkoeling in de loods. De aardappelloods zelf is nu een ruïne: een spannende plek waar je allerlei leuke ontdekkingen doet zoals kleine beestjes en mooie plantjes. En misschien vind je zelfs wel de geocache! Heb je ‘m gevonden? Schrijf je naam dan in het logboekje en verstop de schat weer goed op dezelfde plek voor de volgende ‘schatzoekers’.

Op deze pagina vind je meer informatie over deze leuke geocache. Vanaf het bezoekerscentrum is het ongeveer 2 km lopen naar de aardappelloods. Wil je er een echt leuk rondje van maken? Wandel dan de beverroute. Als je wilt, kun je nog een leuke geocache meepakken: de Twee van Tien(gemeten): de Vliedberg.

Andere geocaches

Ben je nou erg enthousiast geworden dan zijn er op Tiengemeten nog veel meer ‘schatten’ verborgen. Let op! Niet alle geocaches zijn altijd bereikbaar. Het waterpeil en broedseizoen zorgen ervoor dat soms iets niet mogelijk is. Houd je wel altijd aan de regels in de natuur: als er staat dat je er nu niet in mag, doe dat dan ook niet en kies voor een andere geocache. Dit maakt het geocachen op Tiengemeten natuurlijk wel extra spannend!

Handige tips:

  • Laad de batterijen van je telefoon goed op voor vertrek
  • Om een cache te loggen, is het handig dat je onderweg een internetverbinding hebt
  • Lees de omschrijving van de cache zorgvuldig: hierin vind je handige tips die je helpen bij het zoeken
  • Neem een pen mee om in het logboek van de cache te schrijven
  • Je gaat soms van het pad af: dat mag op Tiengemeten! Maar: trek hiervoor wel de juiste schoenen en kleding aan!
  • Maak een account aan op www.geocaching.com en ga op zoek!

Veel plezier!