Ga direct naar inhoud

Wandelroute ’t Natte Laand op landgoed Haarzuilens

Een tocht met hindernissen en spannende overtochten. Er is een zonnewijzer, een pontje en een polsstok waarmee je over de sloot kunt springen. Wie haalt er droog de overkant?

Route van OERRR - ’t Natte Laand in Haarzuilens

't Natte Laand is een avontuurlijke wandelroute voor het het hele gezin door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Onderweg steek je slootjes over met een trekpontje, wiebelvlot en balanceer je over smalle boomstronken over de sloot. Leuk voor het hele gezin!

Wat is er tijdens het wandelen te zien?

Je wandelt door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Grote kans dat je onderweg een haas tegenkomt of een zie je hoog in de lucht een roofvogel vliegen. Langs de slootjes leven kikkers, libellen en vlinders. En wat leeft er onderwater? Onderweg kom je een steigertje tegen waar je met een schepnet op zoek kunt waterbeestjes.

Naar de overkant

Onderweg kom je allerlei slootjes tegen. Weet jij hoe je erover heen moet komen?

  • Probeer het eens met een springstok!
  • Trek jezelf en je familie met een pontje naar de overkant.
  • Stap van de ene boomstronk naar de andere.
  • Durf jij over te steken via wiebelplanken?

En ontdek nog meer manieren om over een slootje te komen! Tip: neem voor de zekerheid droge kleren mee!

Startpunt 't Natte Laand

De wandelroute start op Hoeve Wielrevelt in Haarzuilens. Trek gekregen van het wandelavontuur? Bij Hoeve Wielrevelt kun je heerlijk lunchen, koffie drinken, borrelen of gewoon een lekker ijsje halen. Kijk hier voor openingstijden.

Parkeren 

Woon je dichtbij? Kom op de fiets! Toch met de auto, parkeer dan je auto op de grote parkeerplaats naast Thematerweg nr.5 (de Geertjes Hoeve). Om bij de Hoeve Wielrevelt te komen, moet je even de Thematerweg oversteken en de bordjes volgen naar Hoeve Wielrevelt. De route start op het grasveld aan het einde van het erf.  

wiebelvlot