Ga direct naar inhoud

Hoeve Wielrevelt

Hoeve Wielrevelt is het ideale vertrekpunt om landgoed Haarzuilens te ontdekken. Je kunt hier je wandel- of fietsroute starten, een kop koffie drinken, op het erf rondlopen of geuren opsnuiven in de moestuin.

Hoeve Wielrevelt

Openingstijden | AdresRoutebeschrijving

Gasterij Wielrevelt

Geniet voor of na een wandeling of activiteit van een heerlijk kopje koffie of thee, een smakelijke lunch of een lekker wijntje of biertje bij Gasterij Wielrevelt. Bij mooi weer is het goed toeven op het terras bij de boomgaard.

Start- en informatiepunt

In de informatieruimte vind je alles wat je nodig hebt om het landgoed te ontdekken. Dit is ook de plek waar excursies en activiteiten starten en het vertrekpunt van routes die je meer van de omgeving laten zien. 

Fiets- en wandelroutes

Vanaf Hoeve Wielrevelt starten verschillende routes. Klik op de linkjes en print de routebeschrijving:

Weilanden vol bloemen

In het voorjaar zigzaggen de hazen in volle vaart over de velden rond de hoeve. De weilanden met paarsroze echte koekoeksbloemen en knalgele dotterbloemen zijn omringd door boerenslootjes. De geleidelijk aflopende oevers zorgen ervoor dat het hier goed toeven is voor waterplanten en -dieren. In het water kwaken kikkers en rugstreeppadden. Langs de slootkanten vliegen libellen heen en weer.

Wandelen door de Vlinderidylle

Op loopafstand van Hoeve Wielrevelt kun je van dichtbij genieten van vlinders. Natuurmonumenten heeft samen met de Vlinderstichting een gebied aangelegd, speciaal voor vlinders, bijen, libellen én mensen: de Vlinderidylle. Via slingerpaadjes loop je tussen de kleurrijke bloemen en hun fladderende bezoekers. 

Waterspeelpad ’t Natte Laand

Waterspeelpad ’t Natte Laand is een avontuurlijke wandelroute voor het hele gezin en gaat dwars door de bloemrijke weilanden van het Wielrevelt. Onderweg steek je slootjes over: de ene keer met een gaaf trekpontje, dan weer over wiebelige planken of stevige stapstenen. Droog blijven mag, maar hoeft niet!

Bekijk de route

Openingstijden 

Kijk op www.wielrevelt.nl

Adres 

Hoeve Wielrevelt

Thematerweg 10c

3455 SN Haarzuilens

Meer informatie

Routebeschrijving

Met de auto & parkeren

Stel voor Hoeve Wielrevelt de navigatie in op Thematerweg 5 in Haarzuilens. Parkeren kan op de parkeerplaats naast nummer 5. 

Bij Hoeve Wielrevelt is er een gehandicaptenparkeerplaats op het erf van de hoeve, Thematerweg 10, Haarzuilens. 

Met OV

  • Met de trein naar Vleuten NS-station. Vanaf NS-station Vleuten is het ongeveer 15 min. lopen naar Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg in Haarzuilens. 
  • Vanaf NS-station Utrecht Centraal bus 127. Uitstappen bij bushalte Joostenlaan, Haarzuilens. 

Kijk voor actuele reisinformatie op 9292.nl

Samenwerking

Op Hoeve Wielrevelt werkt Natuurmonumenten samen met Gasterij Wielrevelt.  De Gasterij biedt naast horeca ook creatieve workshops.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  • Haarzuilens, Hoeve Wielrevelt