Ga direct naar inhoud

Ga op keversafari

Zie je ze kruipen en kriebelen? Al die mooie kevers, torren en andere insecten. Ze zitten overal! Ga op keversafari en kijk wat je allemaal tegenkomt in je eigen tuin of in de buurt.

Laat een dier over je hand lopen

Loep: check. Glazenpotje: check. Jouw keversafari kan beginnen!

Kevers vind je overal: in je tuin, in het park of de bosjes bij jou om de hoek. Kijk eens onder dat hoopje bladeren of til die bloempotten eens op. Wat zie je daar allemaal kriebelen? En onder die stoeptegel? Zie je een kevertje? Bekijk hem eens beter met je loep. Of pak hem voorzichtig op en stop hem in je glazen potje. Zo kan je hem eens rustig bekijken. Zet je hem wel weer terug?

Schild

Kevers (of torren) kun je herkennen aan hun vleugels. De bovenste vleugels zien er bij kevers namelijk uit als een hard schild. Sommige zijn zwart, andere hebben juist weer een metaalglans of een mooi patroon. Hoeveel verschillende zie jij er? En wist je dat een lieveheersbeestje ook een kever is?

Kriebelpaspoort

Kevers heb je een heel veel soorten en maten. En met gekke namen. Heb je wel eens gehoord van de boktor? Of de eikelboorder? Meer weten over gekke kevers en andere kriebelbeestjes? Download het kriebelpaspoort

Misschien vind je dit ook leuk