Ga direct naar inhoud

Maak een herfstkroon van bladeren

Neem grote en kleine bladeren mee in verschillende kleuren uit het bos, park of je straat. Word de koning(in) van de herfst door er je eigen herfstkroon van te maken.

Herfstkroon maken

Dit heb je nodig voor je herfstkroon

  • Gevallen bladeren.
  • Dun karton dat goed buigbaar is.
  • Nietmachine.
  • Dubbelzijdig plakband of lijm.
  • Eventueel een elastiekje en perforator.

Een herfstkroon maken doe je zo

Verzamel in het bos, park of in je straat flink wat bladeren. Neem grote en kleine bladeren mee in verschillende kleuren. Droog de bladeren thuis op een krant bij de verwarming of de bij kachel.

Knip een lange reep van ongeveer 4 cm breed uit het karton en kijk of deze om je hoofd past. 

Plak met dubbelzijdig plakband of lijm grote herfstbladeren op de kartonnen reep. Niet daarna kleinere blaadjes in andere kleuren op de grote bladeren. Je kunt natuurlijk ook andere herfstvondsten gebruiken zoals veertjes en mooie takjes. Je bent tenslotte wel de koning(in) van de herfst!

Doe de reep karton met daarop je herfstvondsten om je hoofd. Laat iemand anders de uiteinden aan elkaar nieten. Is je kroon wat te krap geworden? Dan kun je een elastiekje gebruiken om hem vast te maken. Maak hiervoor met een perforator een gaatje aan de uiteinden van de kartonnen strook. Knip een elastiekje open en verbind de uiteinden van het karton met het elastiekje. Knoop het elastiekje zo strak of los als je wilt. 

Klaar is de herfstkroon!

Misschien vind je dit ook leuk