Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Geluid maken met schelpjes

Een zomers dagje naar de zee begint en eindigt vaak met schelpjes zoeken. De schelpjes gaan natuurlijk allemaal mee naar huis en mogen in een mandje om nog vaker mee te spelen. Muziek kan het kind er zelf mee maken door ze tegen elkaar aan te tikken.

Geluid maken met schelpjes

Een zomers dagje naar de zee begint en eindigt vaak met schelpjes zoeken. De schelpjes gaan natuurlijk allemaal mee naar huis en mogen in een mandje om nog vaker mee te spelen. Muziek kan het kind er zelf mee maken door ze tegen elkaar aan te tikken. Of door met de handjes er door heen te bewegen waardoord de schelpjes een mooi geluidje maken. Schelpjes met een gaatje kunnen aan een touwtje geregen worden en opgehangen in de wind. Hang de windhanger van schelpen eens in een boom, voor direct extra geluid als de wind komt.

Door de schelpenhanger vlakbij het raam te hangen, kan er ook binnen van het tinkelende geluid genoten worden. Ook de bewegingen door de wind vinden jonge kinderen fijn om naar te kijken.

logo