Ga direct naar inhoud
Nieuws

Rotterdam de boer op! zoekt voedselambassadeurs

30 mei 2025 | Ledencommissie Zuid-Holland

Natuurvriendelijk, lekker en lokaal eten en drinken op de Rotterdamse werkvloer. Eten dat met liefde voor de natuur in het Rotterdamse ommeland wordt geproduceerd. Daar gaan we voor! Waarom? Omdat het niet goed gaat met de natuur, ons landschap en de biodiversiteit.

Jasper

Met de juiste keuzes van wat jij eet en drinkt, kun je de natuur en de boeren een handje helpen. Ons doel? Bij minstens 100 bedrijven in en om Rotterdam zorgen voor een structureel natuurvriendelijk en lokaal aanbod op de werkvloer. Samen met 15 voedselambassadeurs brengen we werknemers in Rotterdam beweging om hun werkgevers hiervan te overtuigen. Zo willen we Rotterdam stap voor stap voorzien van natuurlijkvriendelijk en lokaal voedsel! 

Word jij onze voedselambassadeur? 

Wij geloven dat je verandering niet oplegt van bovenaf. Wij geloven in verandering vanaf de werkvloer. Door zoveel mogelijk Rotterdamse werknemers in beweging te krijgen, brengen we verandering op de Rotterdamse werkvloer. Als voedselambassadeur breng je zoveel mogelijk werknemers in beweging. Jouw kennis, Rotterdams netwerk en wil om bij te dragen aan een duurzamer voedsellandschap zijn daarvoor cruciaal! We doen dit samen en helpen je op weg.

bakkerskar

“Samen werken we aan een betere wereld – hapje voor hapje.” – Samare Huls, oprichter Bakkerij Draai

Je volgt bijvoorbeeld gratis een supergaaf inspirerend 5-daags trainingsprogramma (praktijk en inhoud). Je ontwikkelt vaardigheden rond ‘Organizing’, de methode om verandering van onderop te creëren. Je komt van alles te weten over de voedseltransitie en hoe de voedselketen eigenlijk werkt. Ook leer je het voedsellandschap van Rotterdam kennen. Op donderdag 12 juni en woensdag 9 juli van 20.00 - 21.00 uur vertellen we meer tijdens een online informatiebijeenkomst.

Gwen, hoe Rotterdams eet jij?

"Een gezonde lunch op je werk met lokale groenten en granen geeft je een oppepper en is gewoon echt lekkerder!” – Gwen Haslinghuis, groentenkok

Help mee!

Ben jij of ken jij iemand die echt het verschil wil maken om natuurvriendelijk, lekker en lokaal eten en drinken op de kaart te zetten bij Rotterdamse bedrijven? Ken je veel mensen die in Rotterdam werken? Die mensen graag mensen in beweging wil krijgen, en zo een bijdrage wil leveren aan een beter voedsellandschap? Die mee wil helpen om Rotterdammers aan hun werkgever te vragen om lekker en natuurvriendelijk Rotterdams eten in de kantine, op de lunchtafel of bij de borrel op de kaart te zetten? Met elkaar kunnen we deze verandering realiseren! Kijk snel op eetnatuurlijklokaal.

Eet natuurlijk lokaal op je werk is een initiatief van Rotterdam de boer op! en mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Eet natuurlijk lokaal
Ledencommissie Zuid-Holland