Ga direct naar inhoud

Leerwerkplaatsen bbl Bos- en natuurbeheer

Wil jij boswachter worden? Natuurmonumenten heeft jaarlijks 8 leerwerkplaatsen beschikbaar voor studenten mbo (bbl) Bos- en natuurbeheer in samenwerking met Yuverta Velp. De plekken komen beschikbaar bij verschillende beheerteams in het land en worden in eerste instantie ingevuld voor één jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is het mogelijk om een tweede jaar in aanmerking te komen voor een leerwerkplaats in een andere beheereenheid.

Boswachter

Door gebruik te maken van het leerlingstelsel bieden we studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen bij een professionele organisatie, dragen we bij aan het opleiden van mensen voor de branche en halen we medewerkers binnen die al de nodige kennis hebben van de beheerpraktijk. Zo streeft Natuurmonumenten ernaar een solide relatie op te bouwen en in stand te houden met het opleidingsveld waardoor opleiding en praktijk beter op elkaar aansluiten.

Invulling plaatsen

De invulling van de leerwerkplaatsen komt tot stand in samenwerking met mbo opleidingsinstituut Yuverta (bbl opleiding Bos- en natuurbeheer in Velp). Zodra we vacatures hebben, worden deze op onze vacaturepagina geplaatst en kunnen (toekomstige) studenten hier op solliciteren. 

Leerwerkplaatsen 2023-2024

Voor het schooljaar 2023-2024 hebben we geen openstaande vacatures meer. In april 2024 wordt er meer bekend over de plaatsen voor schooljaar 2024-2025.