Ga direct naar inhoud

Leerwerkplekken bbl Bos- en natuurbeheer

Wil jij boswachter worden? Natuurmonumenten heeft jaarlijks meerdere leerwerkplekken beschikbaar voor studenten bbl Bos- en natuurbeheer niveau 4 aan Yuverta Velp of Zone.college Zwolle. De plekken komen beschikbaar bij wisselende beheerteams in het land. In eerste instantie is de plek voor één jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is het mogelijk om een tweede jaar in een andere beheereenheid een leerwerkplek te krijgen.

Boswachter

Door gebruik te maken van het leerlingstelsel bieden we studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen bij een professionele groene organisatie en kennis op te doen van de beheerpraktijk. We dragen graag bij aan het opleiden van mensen voor de branche. Zo streeft Natuurmonumenten ernaar een solide relatie op te bouwen en in stand te houden met het opleidingsveld waardoor opleiding en praktijk beter op elkaar aansluiten.

Opleiding tot boswachter

De mbo bbl-opleiding bos- en natuurbeheer start jaarlijks in september bij Yuverta in Velp en bij Zone.college in Zwolle. Je combineert werken en leren en wordt zo goed voorbereid op een baan als boswachter. Je zoekt voor vier dagen in de week een leerwerkplek en gaat één dag per week naar school. 

Leerwerkplek bij Natuurmonumenten

Bij Natuurmonumenten bieden we 8 leerwerkplekken per schooljaar. De plekken komen beschikbaar bij wisselende beheerteams in het land. In eerste instantie is de plek voor één jaar. Bij wederzijdse tevredenheid is het mogelijk om een tweede jaar in een andere beheereenheid een leerwerkplek te krijgen. De leerwerkplekken bij Natuurmonumenten zijn alleen beschikbaar voor niveau 4 studenten. Je kunt een leerwerkplek bemachtigen door als (toekomstige) student te solliciteren op een vacature.

Solliciteren 2024-2025

Alle vacatures voor leerwerkplekken voor het schooljaar 2024-2025 zijn geplaatst op onze vacaturepagina. Bekijk de vacaturepagina dus om te zien of er nog iets voor je tussen staat!

Open sollicitaties nemen we niet in behandeling.