Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Korendijkse Slikken

  Korendijkse Slikken

  Welkom in Korendijkse Slikken

  Aan het Haringvliet geniet je van diverse natuur. De wandelroute van de Korendijkse Slikken voert je door graslanden en langs zoetwatergetijdenatuur. Het natuurgebied is een ideale plek om vogels te spotten, met als kroonjuweel de zeearend. Verrekijker mee dus!

  Chantal van Burg
  Chantal van Burg

  Boswachter Communicatie en beleven

  Meer over Korendijkse Slikken
 • Nieuws
 • Over het gebied

  Op dit moment is het gebied nog gesloten. Vorig jaar vonden hier werkzaamheden plaats voor het natuurherstel. Ook werd een start gemaakt met de recreatieve voorzieningen. Na het broedseizoen, vanaf 15 juli, worden deze werkzaamheden hervat. Het wandelpad en de kijkhut worden afgebouwd en er komt nieuwe bebording in het gebied. Verder vinden er baggerwerkzaamheden plaats in een aantal kreken. Vanaf eind september kun je hier weer eindeloos wandelen en genieten van de herstelde deltanatuur en je verwonderen over het weidse uitzicht vanaf de nieuwe kijkhut en uitkijkterp met zicht op het Spui en het Haringvliet. Het is wel mogelijk om het rondje Pit te wandelen.

  Een divers natuurgebied

  In de Korendijkse Slikken krijg je nog het gevoel helemaal weg te zijn van de wereld.

  Het hele jaar zijn de graslanden van het natuurgebied een rustplek voor verschillende vogels, zoals de smient, wulp, goudplevier en verschillende ganzen als de zeldzame dwerggans. In de natuur van de Korendijkse Slikken vinden zij hun voedsel. Grazende koeien houden de natuur open en toegankelijk voor de vogels.

  Het moerasachtige deel van het natuurgebied kent weer andere soorten, hier gedijen moerasvogels beter. Je komt hier rietzangers, blauwborsten, grote zilverreigers en bruine kiekendieven tegen. Als je geluk hebt zie je een zeearend rondvliegen!

  Welke verbeteringen vinden in 2018 plaats?

  Door het afsluiten van ‘t Haringvliet verdween met de invloed van het zoute water ook de uitgestrekte rietlanden en slikoevers uit de natuur van de Korendijkse Slikken. Met het Droomfondsproject Haringvliet werkten we aan herstel van die unieke deltanatuur rondom het Haringvliet. In de Korendijkse Slikken vond in de zomer van 2018 natuurherstel plaats en maakten we een start met het verbeteren van de recreatieve voorzieningen. Vanaf eind september 2019 ontdek je het gebied via een nieuwe verhoogde wandelroute, een nieuwe vogeluitkijkhut en nieuwe uitkijkterp met zicht op het Haringvliet en het Spui. 

  Daarnaast werkten we aan het natuurherstel door delen in het gebied te verlagen en daarmee slikoevers te herstellen. Met deze maatregelen brengen we de natuur, die verloren is gegaan bij de afsluiting met de Haringvlietsluizen, weer een beetje terug. En juist deze, unieke deltanatuur, is zo waardevol als paai-, broed- en opgroeigebied voor trekvissen en -vogels.

  Hoe kun je natuurgebied Korendijkse Slikken bereiken?

  De beste manier om het natuurgebied te bereiken is met de auto. Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Leenheerengorzenpolder (navigatieadres: Westdijk 30, Goudswaard). Je kunt de plek herkennen aan een wit dijkhuis langs de weg.

  placeholder

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Korendijkse Slikken

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo