Word lid
Natuurgebied

Korendijkse Slikken

  Bezoekersinformatie

  Korendijkse Slikken

  Welkom in Korendijkse Slikken

  Aan het Haringvliet geniet je van diverse natuur. De wandelroute van de Korendijkse Slikken voert je door graslanden en langs zoetwatergetijdenatuur. Het natuurgebied is een ideale plek om vogels te spotten, met als kroonjuweel de zeearend. Verrekijker mee dus!

  Natuurmonumenten

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Korendijkse Slikken

  Over het gebied

  Een divers natuurgebied

  Door het afsluiten van ‘t Haringvliet verdween met de invloed van het zoute water ook de uitgestrekte rietlanden en slikoevers uit de natuur van de Korendijkse Slikken.

  Het hele jaar zijn de graslanden van het natuurgebied een rustplek voor verschillende vogels, zoals de smient, wulp, goudplevier en verschillende ganzen als de zeldzame dwerggans. In de natuur van de Korendijkse Slikken vinden zij hun voedsel. In het voorjaar komen daar nog talloze kieviten, grutto’s en tureluurs bij die in het natuurgebied broeden. Grazende koeien houden de natuur open en toegankelijk voor de vogels.

  Vogels spotten in de natuur

  In de zoetwatergetijdenatuur van de Korendijkse Slikken is het beeld anders. In dit moerasachtige deel van het natuurgebied gedijen moerasvogels beter. Je komt hier rietzangers, blauwborsten, grote zilverreigers en bruine kiekendieven tegen. Als je geluk hebt zie je in de winter een zeearend rondvliegen!

  Wat kun je in natuurgebied Korendijkse Slikken doen?

  • Kom wandelen in de Korendijkse Slikken. Van 1 juli tot 1 december toegankelijk via de gemarkeerde gele wandelroute, lengte 3 km
  • Neem je verrekijker mee, want vanuit het vogelkijkpunt is het uitstekend vogels spotten
  • Meer informatie over de natuur en de omgeving vind je bij VVV Hoeksche Waard

  Hoe kun je natuurgebied Korendijkse Slikken bereiken?

  De beste manier om het natuurgebied te bereiken is met de auto. Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Leenheerengorzenpolder (navigatieadres: Westdijk 30, Goudswaard). Je kunt de plek herkennen aan een wit dijkhuis langs de weg.

  Bezoekersinformatie

  Vrij wandelen op wegen en padenVan 1 juli tot 1 december toegankelijk via de gemarkeerde gele wandelroute, lengte 3 km. Voor startpunt zie routebeschrijving auto.
  Honden niet toegestaan