natuurgebied

Nationaal Park Veluwezoom

Nationaal Park Veluwezoom

Geniet van Nationaal Park Veluwezoom, ruim 5100 hectare bos, heide, zandverstuivingen en statige landgoederen ten oosten van Arnhem. Kom wandelen, fietsen, mountainbiken of paardrijden, en loop ook even binnen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom.

Ongerepte horizon van Nationaal Park VeluwezoomFotograaf: Jan PotkampBron: Natuurmonumenten

In 2011 werd het honderdjarig jubileum van Nationaal Park Veluwezoom gevierd. Sinds de eerste aankoop in 1911 is Veluwezoom uitgegroeid tot een eldorado voor wandelliefhebbers; er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Ook een etappe van de LAW Dwars door Gelderland loopt door Nationaal Park Veluwezoom.  Maar je kunt het gebied ook op andere manieren beleven. Kijk hoe >

Dieren tegenkomen 

Wie in Nationaal Park Veluwezoom komt, heeft een goede kans om de dieren die er leven, tegen te komen. Wil je oog in oog komen te staan met bijvoorbeeld Schotse hooglanders, wilde zwijnen en edelherten, lees dan hoe je dat het beste kan doen.

Meer weten

Lees de uitgebreide gebiedsinfo als je meer wilt weten over geschiedenis, landschap en beheer van Nationaal Park Veluwezoom.

Veluwezoom op sociale media

help de natuur beschermen

Schitterende natuur zoals Veluwezoom kan bestaan dankzij de steun van heel veel mensen in Nederland. Doe ook mee, het kan al voor € 2,50 per maand.

word nu lid