Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Beneden-Dinkeldal

Beneden-Dinkeldal

Welkom in Beneden-Dinkeldal

Het Beneden-Dinkeldal ligt ten oosten van Ootmarsum, niet ver van de Duitse grens. Het Dinkeldal volgt de loop van de rivier de Dinkel. Hier ligt een uniek weidevogelgebied: Ottershagen.

Simone Damhof
Simone Damhof

Boswachter van dit gebied

Meer over Beneden-Dinkeldal
 • Nieuws
 • Routes
 • Over het gebied

  Ottershagen als natte kern

  Het Beneden-Dinkeldal, met natuurgebied Ottershagen als kern, is een ‘natte verbinding’ in de Ecologische Hoofdstructuur, het groene lint van aaneengesloten Nederlandse natuurgebieden. Het gebied is in de regio belangrijk voor weidevogels. Die vinden er voldoende voedsel en beschutting om hun jongen groot te brengen. Tijdens de vogeltrek is Beneden-Dinkeldal een belangrijke pitstop. Natuurmonumenten treft in samenwerking met andere organisaties maatregelen om verdroging van het gebied tegen te gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Dinkeldal weer een omvangrijk moerasgebied wordt dat gevoed wordt door een vrij meanderende en overstromende Dinkel met haar zijbeken.

  Lentebezoek

  Als de weidevogels over elkaar heen buitelen en voorjaarsbloemen de weilanden inkleuren, is een bezoek aan dit natuurgebied de moeite waard. Er is een fietstocht uitgezet van 25 kilometer. Met een vergunning kun je de Dinkel ook per kano verkennen

  Beneden-Dinkeldal
  ERfgoed Bossem

  Bij Erfgoed Bossem ligt een mooie fietsroute klaar. Neem vooral ook een kijkje op de boerderij en sluit af met iets lekkers op het terras op het erf.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Beneden-Dinkeldal

  Nieuws