Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Beneden-Dinkeldal

Beneden-Dinkeldal

Welkom in Beneden-Dinkeldal

Het Beneden-Dinkeldal ligt ten oosten van Ootmarsum, niet ver van de Duitse grens. Het Dinkeldal volgt de loop van de rivier de Dinkel. Hier ligt een uniek weidevogelgebied: Ottershagen.

Simone Damhof
Simone Damhof

Boswachter van dit gebied

Meer over Beneden-Dinkeldal

Over het gebied

Ottershagen als natte kern

Het Beneden-Dinkeldal, met natuurgebied Ottershagen als kern, is een ‘natte verbinding’ in de Ecologische Hoofdstructuur, het groene lint van aaneengesloten Nederlandse natuurgebieden. Het gebied is in de regio belangrijk voor weidevogels. Die vinden er voldoende voedsel en beschutting om hun jongen groot te brengen. Tijdens de vogeltrek is Beneden-Dinkeldal een belangrijke pitstop. Natuurmonumenten treft in samenwerking met andere organisaties maatregelen om verdroging van het gebied tegen te gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Dinkeldal weer een omvangrijk moerasgebied wordt dat gevoed wordt door een vrij meanderende en overstromende Dinkel met haar zijbeken.

Lentebezoek

Als de weidevogels over elkaar heen buitelen en voorjaarsbloemen de weilanden inkleuren, is een bezoek aan dit natuurgebied de moeite waard. Er is een fietstocht uitgezet van 25 kilometer. Met een vergunning kun je de Dinkel ook per kano verkennen.

Beneden-Dinkeldal
ERfgoed Bossem

Bij Erfgoed Bossem ligt een mooie fietsroute klaar. Neem vooral ook een kijkje op de boerderij en sluit af met iets lekkers op het terras op het erf.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Beneden-Dinkeldal

Nieuws