Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom naar de Eltenberg-Bergherbos dag op 19 mei

09 mei 2019 | Janine Pelgrum

Het Bergherbos van Natuurmonumenten maakt deel uit van het grensoverstijgende gebied Eltenberg-Bergherbos. De afgelopen jaren hebben we met partners in én buiten Nederland gewerkt aan het Interregproject 'Zicht op heden en verleden', waardoor cultuur en natuur in het gebied nog beter tot hun recht komen. Op zondag 19 mei van 11.00 uur tot 14.00 uur ben je van harte welkom om Eltenberg-Bergherbos te komen beleven.

Interreg blik over de grens

Neem een kijkje in de prachtige kasteeltuin van Kasteel Huis Bergh en leer alles over de vogels in het gebied van een vogelaar bij het Vogelkijkpunt. Of zet een stap terug in de tijd en ontdek de geschiedenis van het bos bij de loopgraven. Liever wat meer uitdaging? Klim tot grote hoogte op de uitkijktoren en ontdek samen met de boswachter hoe ver je kunt kijken. Eens helemaal iets anders? Trek de stoute schoenen aan (of uit) over de grens en loop het blotevoetenpad in Hoch-Elten.

Dankzij INTERREG genieten over de grens

Met behulp van het INTERREG-programma hebben de gemeente Montferland, Stadt Emmerich, Kasteel Huis Bergh en Natuurmonumenten talloze, soms onontdekte, schatten in het gebied gerenoveerd en verbeterd. Om dat te vieren verwelkomen we je graag op zondag 19 mei. Op vier startpunten aan de rand van het bos kun je vanaf 11.00 uur een gratis wandelkaart en een leuke verrassing afhalen. Met dit pakket heb je gegarandeerd een leuke dag in het Eltenberg-Bergherbos. Kom op tijd, want de voorraden van de verrassingen zijn beperkt.

Startpunten:

  • Parkeerplaats ’t Peeske (Beek, NL)
  • Kasteel Huis Bergh (’s-Heerenberg, NL)
  • Pannekoekenhuys Hoch-Elten (Hoch-Elten, DU)
  • Parkeerplaats Star Tankstelle (Elten, DU)

Zien we je op 19 mei?

Onontdekte schatten
Logo's Interreg, Gelderland en MWEIMH
media:image:087b20ad-aa9b-4adc-97da-7aa4988c2800
Janine Pelgrum