Word lid
Wandelen

Woeste Route Sprengenberg

Woeste Route Sprengenberg

17.74 km

Waar

De Sprengenberg

Wandelen

Woeste Route Sprengenberg

Stevige schoenen aan, rugzak om en wandelen maar! Een ruige dagwandeling over de heuvelachtige en zeer afwisselende Sprengenberg, onderdeel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

De route is niet bewegwijzerd, volg de cursief gedrukte route-instructies. Een deel van de route is in het broedseizoen van 15 maart tot 15 juli afgesloten: je volgt dan de ingekorte route van 13,7 kilometer.

Let op: deze avontuurlijke tocht bevat een paar steile hellingen. Honden mogen niet mee, omdat je door het begrazingsgebied van de Schotse hooglanders komt.

De wandelroute is niet gemarkeerd, let op de aanwijzingen. Startpunt is Erve De Pas, Molenweg 2 in Haarle.

Wandel deze route met onze route app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Informatieschuur Erve De Pas: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Erve De Pas ligt aan de rand van De Sprengenberg ten zuiden van het dorp Haarle. Op de hoek Molenweg/ Oude Deventerweg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Bij NS-station Nijverdal kunt je een fiets huren. Via Haarle is het ongeveer 8 kilometer naar het startpunt van de wandeling. Via het fietspad over de Paltheweg is het circa 7 kilometer.

De route

 Startpunt

De Sprengenberg

Wat wij hier doen

Heidebeheer

Heide is schaars in Nederland. En helaas ook de planten en dieren die leven op de heide, zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw, zandhagedis en hazelworm. Natuurmonumenten doet er samen met Staatsbosbeheer alles aan om de heide gezond te houden en uit te breiden. Dankzij provinciale subsidies kunnen we gelukkig veel mooie dingen doen voor de natuur op de Sallandse Heuvelrug. Vandaar dat je de komende jaren geregeld mens en machine aan het werk kunt zien op de heide.

Help mee
17.74 km

Woeste Route Sprengenberg