Word lid
Wandelen

Wandelroute landgoed Dorth, vlakbij Harfsen en Deventer

Wandelroute landgoed Dorth, vlakbij Harfsen en Deventer

3 km

Waar

Dorth

Wandelen

Wandelroute landgoed Dorth, vlakbij Harfsen en Deventer

Het landgoed Dorth ligt bij Harfsen, enkele kilometers ten zuidoosten van Deventer. Wandel met het hele gezin over deze fijne wandelroute door de imposante beukenlanen, langs waterpartijen en door een kasteeltuin in twee landschapsstijlen.

Met deze wandeling over landgoed Dorth ga je terug in de tijd. Het is een oud landgoed; de eerste berichten dateren van 1190. Aanvankelijk was Hof te Dorth een boerenwoning met landerijen. Rond 1600 werd er op de plek van het huis een kasteel gebouwd. Iets later liet men ook een tuin aanleggen; in die tijd zeer bijzonder.De tuin is eeuwenoud, het huis niet. Het kasteel werd lang geleden gesloopt en door een landhuis vervangen. Ook dat ging tegen de vlakte: het huidige huis is van 1928. Natuurmonumenten bezit het landgoed sinds 1986.

Jaargetijden

In de herfst kun je hier met de kinderen op zoek naar paddenstoelen en in de lente zorgen de vele nestkastjes voor een vrolijk vogelconcert. ’s Zomers is het ook heerlijk wandelen; de schaduwrijke omgeving biedt verkoeling.

De wandelroute is gemarkeerd met rode pijltjes en duurt ongeveer 1 uur. De wandeling begint bij het parkeerterrein van het landgoed in het verlengde van de Jufferdijk.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Kasteelweg: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Neem vanaf de A1 de afslag Bathmen. Richting Laren/Lochem aanhouden en na een paar honderd meter richting Gorssel. Veldkampsesteeg uitrijden, op T-splitsing linksaf, richting Gorssel. Na twee kilometer zie je links huis Dorth. Hier naar links, Kasteellaan op. Weer 300 m. verder linksaf, parkeerterrein op.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Neem vanaf busstation Deventer de richting Borculo, uitstappen in Harfsen.
Het is ook mogelijk om op het station een fiets te huren (denk aan legitimatiebewijs) en de twaalf kilometer naar Dorth fietsend af te leggen.

De route

 Startpunt

3 km

Wandelroute landgoed Dorth, vlakbij Harfsen en Deventer