Ga direct naar inhoud
Nieuws

Documentaire over natuur Westvoorne en Goeree-Overflakkee

30 juli 2019 | Chantal van Burg

Jaar na jaar valt de kustlijn van Westvoorne en Goeree-Overflakkee in de prijzen; nationaal, Europees en zelfs wereldwijd. Op de ITB Beurs in Berlijn werd het Nederlandse Zuidwestelijke deltagebied uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Hiermee liet het Lake Tahoe in de VS en San Isla in Ecuador achter zich.

Best of Nature

Tot dit Zuidwestelijke deltagebied behoren Westvoorne, Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere. De natuur en de kust is hier schitterend, maar dat juist dit gebied tot de uniekste streken ter wereld behoort, dat is niet zo bekend. Wat maakt deze gebieden zo uniek, mooi en duurzaam? In een korte serie van vier afleveringen wordt in beeld gebracht waarom Westvoorne en Goeree-Overflakkee onderdeel uitmaken van deze meest duurzame natuurbestemming wereldwijd. 

Regisseur Dirk Beers trekt van noord naar zuid, van de kust van Westvoorne tot het uiterste puntje van Goeree-Overflakkee. Tijdens de reis ontmoet hij boswachters, ondernemers, gidsen en inwoners die hun verhaal vertellen. Zo ontrafelen we het geheim van het Noordelijkste stukje van deze meest duurzame natuurbestemming ter wereld. Met onze parels Voornes Duin en Duinen van Goeree hier midden in.

De serie wordt uitgezonden op RTV Rijnmond, op donderdag 1, 8, 15 en 22 augustus om 17.20 uur. Op donderdag 1 en 8 augustus staan de afleveringen in het teken van Westvoorne. Op 15 en 22 augustus is Goeree-Overflakkee aan de beurt.  

https://www.youtube.com/watch?v=zPrtDjm_KyA&feature=youtu.be

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven