Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontdek de natuur van Amersfoort naar Bunschoten: Vaar, fiets en vogel mee met Natuurmonumenten en Fietsboot Eemlijn!

26 juli 2023 | Hannah Storck

Natuurmonumenten nodigt je uit voor een bijzondere reis van Amersfoort naar Bunschoten op 13 augustus en 3 september. Samen met Fietsboot Eemlijn organiseren we een unieke fiets- en vogelexcursie, waarbij je kunt genieten van de schoonheid van de natuur, de rijke vogelwereld en het prachtige landschap van Eemland. Stap aan boord en laat je verrassen door de adembenemende vogelsoorten en het pittoreske uitzicht langs de route.

Varend tussen riet en eenden, op weg naar Sneek

Ontdek de Eempolder vanaf het water!

Stap op zondag 13 augustus of zondag 3 september aan boord van Fietsboot Eemlijn in Amersfoort en laat je meevoeren op een betoverende vaartocht over de Eem. Bewonder de groene schoonheid van de Eempolder en spot buizerds en torenvalken in hun natuurlijke habitat, terwijl een ervaren vogelgids je alles vertelt over de fascinerende geschiedenis en vogelwereld om je heen. Geniet van een heerlijk kopje koffie of thee en smakelijke snacks tijdens deze unieke ervaring. 

Kijk op de online agenda van Eemland of boek hier direct jouw excursie

Fietsen en vogelen:

Eenmaal in Baarn aangekomen, stap je met de vogelgids op de fiets en verken je de weidevogelreservaten van Natuurmonumenten. Bewonder grutto's, tureluurs en kieviten, en wie weet spot je de gierzwaluw bij Baarn! Op het eindpunt van de fietsexcursie in de polders ten westen van Bunschoten eindigt de georganiseerde tour en kun je op eigen gelegenheid verder fietsen.

Praktische informatie:

  • Vertrek om 10:00 uur vanuit Amersfoort (óf om 10:45 uur vanuit Soest).
  • Neem je fiets en verrekijker mee voor een optimale ervaring.
  • De fietstocht is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar, maar houd rekening met eventuele pittige omstandigheden bij stevige wind, aangezien het in de polder vaak wat frisser is.

Mis deze bijzondere ervaring niet en geniet samen met Natuurmonumenten en Fietsboot Eemlijn van een avontuurlijke dag vol natuurpracht en vogelrijkdom!

Hannah Storck