Terug

Wandelroute Landgoed Beekvliet, bij Barchem

Waar: Graafschap

Beekvliet
1 uur 40
4.98 km

Over de route

Landgoed Beekvliet is een natuurparel in een cultuurhistorisch landschap met akkers, weilanden, bos, singels en een rijke flora- en vogelwereld. Het ademt de sfeer van een plek waar de tijd heeft stilgestaan. Ga mee terug in de tijd en geniet van dit prachtige natuurgebied van Natuurmonumenten. En kom nog eens terug, want we maken het steeds mooier!

Waar kun je starten

berkel Staringkoepel Graafschap
Startpunt

Parkeerplaats Beekvliet

Wat kom je onderweg tegen?

graanakker op Beekvliet
Koeien in de wei

1. Dwaal door coulisselandschap

Landgoed Beekvliet is een typisch kleinschalig coulisselandschap. Een landschap met veel afwisseling van weilanden, akkers met houtsingels, heggen, bomenrijen en boerderijen. Na elke bocht kom je als het ware in een ander coulisse, als een soort toneeldecor.

beleving broekbos
Wielewaal

2. Bijzonder nat bos

Natte bossen, zeker die langs beken, worden in Nederland steeds zeldzamer. Hier vind je er nog één. Boswachters noemen het ook wel broekbos. Ze zijn niet alleen landschappelijk fantastisch, deze bossen hebben ook een hoge natuurwaarde. Zo leven er bijvoorbeeld kleine ijsvogelvlinder, wielewaal en levendbarende hagedis.

boomkikker
Boomkikkers.. zijn ze niet schattig?

3. Poelen voor de boomkikker

Het is magisch om in de voorjaarsschemering zijn typische kek-kek-gekwaak opeens te horen. Of om een glimp op te vangen van de gifgroene meesterklimmer. De boomkikker hoort bij Beekvliet. Natuurmonumenten zorgt voor een veilig huis. Zo zijn er op Beekvliet extra poelen gerealiseerd en zorgen de boswachters voor een goede verbinding met Stelkampsveld.

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.