Ga direct naar inhoud
Nieuws

Grintenbos draait weer op volle toeren!

19 april 2022 | Simone Damhof

Eindelijk konden we weer starten met de natuureducatie-programma’s in het Grintenbos. Een vrijwilligersteam ging met goede moed en veel gezelligheid twee jaar stof en vuil te lijf in de Kateaker, het houten gebouw in het Grintenbos. Al bijna 20 jaar lang brengen praktisch alle basisschoolkinderen uit Haaksbergen een bezoek aan dit bos.

Grintenbosch

Kabouters als start

Op woensdag 11 mei starten we met de lente versie van het kabouterpad. De groepen 1 en 2 van bijna alle basisscholen in Haaksbergen brengen een bezoek aan het bos en zoeken de kabouters. Bij iedere kabouter is een activiteit. Na anderhalf uur en een route langs tien kabouters kan even later de volgende groep het bos in. 

800 kinderen verwelkomen

Dit voorjaar ontvangen de vrijwilligers bijna 800 kinderen, 35 groepen. Na het kabouterpad in mei voor de kleuters gaan de kinderen van groep 5 waterdieren zoeken en vervolgens wandelen de kinderen van groep 3 een route in het Grintenbos waarbij ze onderweg bij dieren opdrachten uitvoeren. De programma’s bieden voldoende afwisseling zodat er voor elk wat wils is. Jaarlijks komen er 2000 tot 2500 kinderen van de natuur genieten en over de natuur leren. Een grote pluim voor de vrijwilligersgroep die dit mogelijk maakt en waarvan enkele groepsleden al bijna twintig jaar meehelpen.

Simone Damhof
Simone Damhof