Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurfragmentje: dieren in de nacht

21 mei 2015 | Susanne Blommaert

Wat gebeurt er ’s nachts in de natuur? Bekijk de beelden van dieren in het donker. Wil je zelf de nachtelijke natuur beleven? Meld je dan aan voor een Midzomernacht-wandeling!

Natuurfragmentje: dieren in de nacht

Een jong hert dat even goed door de nachtcamera in beeld wordt gebracht. Een kalf dat bij een hinde drinkt. Wroetende zwijnen, waarvan de ogen net lampjes lijken. Het zijn taferelen die zich in het donker in de natuur afspelen.

 

Natuurfragmentje: dieren in de nacht

Maak het zelf mee

Eén keer per jaar, tijdens Midzomernacht, kun je bij Natuurmonumenten de sfeer proeven van de nachtelijke natuur. Dit jaar op zaterdag 20 / zondag 21 juni.Tijdens een wandeling in het donker zet je al je zintuigen op scherp. Hoor je een krakende tak, geritsel, gesnuif? Zag je vanuit je ooghoek iets wegschieten? Hoe ruikt het ’s avonds in het bos? Maak het mee. Kijk hier voor een overzicht van Midzomernacht-wandelingen en meld je snel aan, want een aantal wandelingen is al vol!

Onderzoekscamera's

Het afgelopen jaar maakten onderzoekscamera's allerlei beelden op de Veluwe. Daar zaten mooie en soms grappige stukjes tussen. Boswachter Frank Theunissen selecteerde een aantal korte fragmentjes van dieren in hun natuurlijke gedrag, zoals je ze zelf niet gauw zult zien.

Meer natuurfragmentjes zien?

Bekijk ook:

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert