Ga direct naar inhoud
Nieuws

Holtingerveld nieuwsbrief projecten

10 mei 2023 | Sanne van Gemerden

Provincie Drenthe zet zich in om de natuur in de provincie te verbeteren en dit gebeurt in en om de gebieden van Natuurmonumenten. Prolander heeft opdracht om diverse projecten uit te voeren die bijdragen aan natuurbehoud. Om deze natuur te versterken en het gebied toekomstbestendig te maken, voeren ze in verschillende gebieden werkzaamheden uit. Op deze manier verbetert de biodiversiteit, en zorgen we ook dat een stad als Meppel droge voeten houdt.

Dopheide en beenbreek

Knoppen ontluiken, bomen worden langzaam groen, vogels bouwen nesten en de schaapskooi ontploft bijna van het aantal lammetjes: eindelijk is de lente begonnen. Een mooi moment om op pad te gaan. Gedeputeerde Henk Jumelet kreeg een rondleiding van verschillende inwoners en wij gingen samen met boswachter Sanne van Gemerden op zoek naar Schotse Hooglanders. Verder berichten we in deze nieuwsbrief over het vogelfestival, vertelt bewoner Margret over haar favoriete plek in het Holtingerveld en hebben we onze opdracht in het projectgebied in een visueel verhaal gegoten. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk dan de storymap.

Lees in de nieuwsbrief van Prolander welke maatregelen er worden genomen voor de herinrichting en blijf op de hoogte van actuele werkzaamheden en mijlpalen.

Naar de nieuwsbrief van Prolander

Sanne van Gemerden
Sanne van Gemerden

Boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe Tijdelijk persvoorlichter (feb, mrt, apr)