Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wat vind jij van het Holtingerveld

15 juni 2020 | Lian Flikkema

Heuvels, natte en droge heidevelden, stuifzanden en vennen. Het Holtingerveld laat nog het oude Drentse heidelandschap zien. Geschiedenis en natuur zijn er vervlochten. Orchideeën bloeien op een vroegere startbaan, salamanders zwemmen in een bomkrater en tussen de bomen liggen grafheuvels uit de prehistorie. Hier kun je wandelen, fietsen, paardrijden, zwerven en genieten. Ben je hier onlangs geweest of kom je er zelfs regelmatig? Hoe ervaar jij dit natuurgebied en de mogelijkheden om dit Holtingerveld te ontdekken? Natuurmonumenten is benieuwd naar jouw ervaring en mening.

gezin in Holtingerveld

Waarom een enquête?

De boswachters van Natuurmonumenten maken per gebied een natuurvisie voor 18 jaar. In deze visie bepalen we de maatregelen die nodig zijn om de natuur te behouden of te versterken. Een keer in de zes jaar houden we een zogenaamde kwaliteitstoets. Dit is het moment om te zien of we nog op koers liggen of dat we moeten bijsturen in het beheer. Dit jaar toetsen we het Holtingerveld. Een belangrijk punt in de toets is de recreatie. Om inzicht te krijgen in hoe het gebied gebruikt wordt en wat recreanten er van vinden, hebben we jouw mening nodig.

5 minuten-vragenlijst

Laat weten wat jij van je bezoek aan het Holtingerveld vond. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijf minuten. Doe mee en geef jouw mening over het beheer van dit natuurgebied.

 

boswachter Lian
Lian Flikkema

boswachter communicatie en beleven Zuid Drenthe