Word lid
Wandelen

Wandelroute Kaapse Bossen, vlak bij Doorn

Wandelroute Kaapse Bossen, vlak bij Doorn

5.05 km

Waar

Kaapse Bossen

Wandelen

Wandelroute Kaapse Bossen, vlak bij Doorn

Wandel 5 kilometer over lanen en bospaadjes in de Kaapse Bossen bij Doorn. Je komt niet alleen vogels, paddenstoelen en planten tegen, maar ook mysterieuze objecten, zoals de stenen tafel en de Doornse kei. Tijdens deze wandelroute ontdek je de natuur en cultuur van de Kaapse Bossen. De Kaapse Bossen liggen in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, dat zich uitstrekt van Driebergen tot Rhenen.

Ook voor kinderen is deze route zeer geschikt. Onderweg is er van alles te doen: een uitkijktoren, klimbomen, bijzondere stenen en zand om in te spelen.

Route is gemarkeerd met rode paaltjes.

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Vanuit Utrecht, volg de A12 richting Arnhem. Neem afslag 21 (Maarn) richting Wijk bij Duurstede (N227, Amersfoortseweg). Na 3,6 km linksaf de Dorpsstraat op richting Leersum (N225). De Dorpsstraat gaat over in de Leersumsestraatweg.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Lijn 50 (vanuit Utrecht) of lijn 81 (vanuit Woudenberg), halte Kaap Doorn.

De route

Kaapse Bossen

Wat wij hier doen

Meer natuurlijker bos

Natuurmonumenten werkt al ruim 25 jaar aan meer natuurlijke variatie in de Kaapse Bossen. We vormen het oorspronkelijke productiebos langzaam om tot een natuurlijk bos. Zo’n bos heeft open plekken en bomen van verschillende soorten en leeftijden door elkaar heen. Het is daarmee aantrekkelijk voor meer soorten planten en dieren. Ook zorgen we voor ecologische verbindingen, zoals een ecoduct of heideverbinding. Gunstig voor veel dieren die zich kunnen verplaatsen en zo meer leefruimte krijgen. De variatie blijft daarnaast intact dankzij onderhoud van het eikenhakhout, de lanen en heideveldjes.

Help mee de natuur te beschermen
5.05 km

Wandelroute Kaapse Bossen, vlak bij Doorn