Word lid
Wandelen

Wandelroute Kardinge

Wandelroute Kardinge

5 km

Waar

Kardinge

Wandelen

Wandelroute Kardinge

Deze wandelroute (5 km) loopt door Kardinge en leid je langs graslanden, door bossen en langs moerassen. Het natuurgebied zit ieder jaargetijde vol leven en is rijk aan allerlei vogels. Kom genieten van dit bijzondere recreatie- en natuurgebied bij de stad.

Grasland en bos

De vochtige graslanden vol bloemen trekken allerlei weidevogels aan, soms broeden ze zelfs vlak langs het pad. De vele insecten die op de bloemen leven, trekken veel insectenetende vogels. In de plassen zie je allerlei soorten eenden zwemmen. Je ziet hier naast de wilde eend ook smienten, kuifeenden en slobeenden. In de bossen hoor je vaak veel vogels. Heel soms zie je tegen de avond een kerkuil over het land scheren op zoek naar een prooi.

Noorddijk

Aan de noordkant van Kardinge ligt het lintdorp Noorddijk. Oude boerderijen met iepen en wilgen op het erf liggen in een lint langs de weg. De Noordermolen regelde tot 1980 de waterstand in het gebied. Nu zorgen vrijwilligers ervoor dat de molen nog regelmatig draait.

Start route

De wandelroute begint en eindigt bij de parkeerplaats van Transferium Kardinge en is aangegeven met gele paaltjes. Veel plezier!

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Parkeerplaats Transferium Kardinge: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Op de ringweg (N46) van Groningen neem je de afslag naar het Transferium Kardinge. Het Transferium beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Vanaf het centraal station Groningen neem je P+R Citybus 6 naar het Transferium Kardinge.

De route

Kardinge

Wat wij hier doen

Samen sterk voor de weidevogel

Samen met pachters zorgt Natuurmonumenten er voor dat de weidevogels een veilige broed- en leefplek hebben in de Kardinger weilanden. In het voorjaar en zomer hoor je hier de roep van de tureluur, grutto en scholekster. Door te maaien houden we bovendien de paden begaanbaar en bieden we omwonenden en andere stadjers een natuurrijke ‘achtertuin’.

Help mee
5 km

Wandelroute Kardinge