Terug

Wandelroute Kempen-Broek

Waar: Kempen-Broek

wandelen in Kempen-Broek
3 uur 28
13.5 km

Over de route

Stilte. Verlatenheid. Zompigheid. Wie zin heeft in een zwerftocht door een avontuurlijk landschap, kan zijn hart ophalen in Kempen-Broek. Boswachter Huub Joosten heeft er een prachtige grenswandeling uitgezet. Laarzen aangeraden! De route is gemarkeerd met rode en gele richtingspijltjes.

Waar kun je starten

Kempen-Broek bos

Wat kom je onderweg tegen?

Nieuw Vosseven

1. Startpunt: Nieuw Vosseven

Start- en eindpunt van de wandelroute is restaurant Nieuw Vosseven ten oosten van Stramproy, op een steenworp afstand van de grens, midden in het natuurgebied Kempen-Broek.

Nieuwe natuurplas die vogels trekt.

2. Struinnatuur

Hier loop je door een mooi stukje struinnatuur met aan het eind een nieuwe plas die rond 2015 is gegraven om water vast te houden. Het gebied schuin aan de overkant is eveneens ingericht voor het vasthouden van water. Daar ligt een grote plas met nieuwe moerasnatuur.

Grenspaal

3. Langs de grens

Je wandelt hier pal langs de grens. Met links begraasde nieuwe natuur in België en rechts dichtbegroeid elzenbroekbos in Nederland. Het vochtige bos bestaat grotendeels uit zwarte elzen, wilgen, eiken en berken. Het geeft een goed beeld van het uitgestrekte moerasbos dat hier tot begin vorige eeuw het landschap bepaalde.

logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.