Ga direct naar inhoud
Nieuws

Herstel parkaanleg Eerde

20 april 2017 | Jantine Wesselink

We gaan de unieke parkaanleg van landgoed Eerde herstellen. Buurtbewoners denken mee.

Kasteel Eerde

Uniek cultuurhistorisch erfgoed

Natuurmonumenten is al langer bezig met het herstel van landgoed Eerde. Belangrijk onderdeel daarin zijn de landgoedelementen, zoals lanen, zichtassen en tuinontwerpen. Ook dit jaar krijgen enkele een ingrijpende opknapbeurt. Met als doel dit unieke cultuurhistorisch erfgoed te behouden voor toekomstige generaties. 

Landgoed Eerde

Buurt denkt mee

Tijdens een inloopavond en een informatieavond hebben buurtbewoners en andere belanghebbenden hun mening kunnen geven over het herstel van de parkaanleg Eerde. In eerste instantie waren er veel en soms kritische vragen. De uitkomst is dat we in 2017 het beukencarré aan de achterzijde voor een groot deel gaan herstellen.

Grandioos uitzicht

Ook gaan we aan de slag met herstel van het Grand Canal: de huidige laan naar het kasteel wordt verlengd - de Hammerweg over - richting Boswachterij Ommen. Daarmee wordt de laan ongeveer 3 keer met straks een grandioos uitzicht op kasteel Eerde. In 2018 gaan we met de buurt verder in gesprek over de herstelmaatregelen tot 2050.

Eerde 2020

Dit project is onderdeel van Eerde 2020, een 10-jarenplan om de oude grandeur van het landgoed te herstellen. Dit plan wordt financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Provincie Overijssel, Gemeente Ommen en de Europese Unie.

Voorjaarswandeling Eerde

Zelf genieten van de culturhistorie op Eerde? Ga mee met een excursie of kom een voorjaarswandeling maken. Het rondje Eerder Achterbroek van 4,8 kilometer of de historische route vanaf kasteel Eerde van 11,5 km.

Naar de wandelroutes

Landgoed Eerde
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink