Ga direct naar inhoud
Nieuws

Pannenkoekenactie van OERRR

25 maart 2021 | Simone Damhof

De gebieden van Natuurmonumenten in De Lutte trekken deze periode veel bezoekers. De natuur is immers een van de weinige ‘uitjes’ die we nu kunnen plannen. Natuurmonumenten en De Stroper sloegen de handen ineen en dit resulteerde in de pannenkoekenactie. Wandelen in de omgeving is helemaal fijn met de gedachte dat er aan het einde van de wandeling iets lekkers voor je klaar staat van De Stroper.

pannenkoekenactie

Pannenkoekenbakkers en hulp-boswachters

Catharina van der Wal en Bernard Boukema van Pannenkoekhoes De Stroper haakten hier op in door hun restaurant te voorzien van een ‘to go balie’. Catharina: ‘Je merkt dat wandelaars toch graag nog een kop koffie willen drinken of iets lekkers mee willen nemen naar huis, in die behoefte kunnen wij voorzien en zo houden we contact met ons publiek’.

Simone Damhof, boswachter Communicatie & Beleven bij Natuurmonumenten vult aan ‘We worden wel blij van de aandacht die natuur nu krijgt. Niet alleen het draagvlak wordt groter, de bezoekersaantallen groeien ook. Dat maakt het ook wel eens moeilijk. Wij kunnen niet continu overal zijn en daarom is het prettig dat ze bij De Stroper soms al antwoord kunnen geven op vragen, bijvoorbeeld over routes. Zo worden de pannenkoekenbakkers een soort hulp-boswachters’.

Tochten van Oerrr

Enkele jaren geleden ontwikkelden de Stroper en Natuurmonumenten naast de kinderfeestjes ook de Tovertocht van Oerrr en de Tocht van Oerrr. Ideaal voor een gezinsuitje.

Oerrr leert kinderen ontdekken

Oerrr is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Met Oerrr beleven de kinderen de leukste avonturen in de natuur en ontdekken ze hoe ze de dieren en natuur een handje kunnen helpen. Landelijk zijn er al meer dan 200.000 kinderen die meedoen met dit programma. Je bent al lid van Oerrr vanaf € 2,00 per maand. Bij Oerrr staat zelf ontdekken voorop, zelf bedenken, ervaren en je zintuigen laten werken.

Pannenkoekenactie van Oerrr

We voegen er nu de pannenkoekenactie van Oerrr aan toe. Boswachters en pannenkoekenbakkers maakten speciaal voor Pasen een mooie actie. Eerst een fijne wandeling en de lekkere trek daarna thuis stillen met een gezinsbox vol pannenkoeken.

Oerrr-leden krijgen:

  • Tijdens de actie een gezins-pannenkoekenbox van € 12,50 voor €10,00
  • een welkomstcadeau voor ieder kind
  • een welkomstpakket voor het hele gezin met de OERRR-krant
  • elk seizoen post met tips om de natuur te ontdekken;
  • korting op uitjes in de natuur
  • korting op de Tovertocht en de Tocht van Oerrr bij het Pannenkoekhoes
  • als ouder/verzorger ontvang je elk seizoen mail met tips en inspiratie. 
  • spelen bij Speelnatuur, op locaties door het hele land;
  • uitnodiging voor de ING Wilde Buiten Dagen

Met het hele gezin

Als gezin met minimaal twee kinderen is een gezinslidmaatschap een voordelige keuze. Ook daarvoor hebben we nu welkomstpakket klaarliggen.

Simone Damhof
Simone Damhof